G4Media.ro

Pescari din Cambodgia au capturat pe Fluviul Mekong o pisică de mare…

Sursa foto: Facebook / Wonders of the Mekong

Pescari din Cambodgia au capturat pe Fluviul Mekong o pisică de mare gigantică, cu o lungime de patru metri şi o greutate de 180 de kilograme

Pescari din Cambodgia au capturat pe Fluviul Mekong o pisică de mare gigantică, cu o lungime de patru metri şi cântărind 180 de kilograme, informează AFP, citată de Agerpres.

Pisica de mare de apă dulce, ameninţată de pescuitul excesiv, poluare şi pierderea habitatului, este o specie protejată.

Peştele a fost eliberat înapoi în apă după ce a fost măsurat şi cântărit de oameni de ştiinţă în cadrul proiectului ”Wonders of the Mekong”, prezenţi la faţa locului.

Peştele a fost capturat accidental săptămâna trecută în provincia Stung Treng (nord) în momentul când a înghiţit un peşte mai mic care muşcase cârligul pescarilor.

Mekong, cel mai lung fluviu din Asia (4.350 de kilometri), adăposteşte cea mai importantă biodiversitate acvatică din lume după Amazon, fiind habitatul a peste 1.000 de specii de peşte.

Printre acestea, se numără şi exemplare gigantice precum pisica de mare gigantică sau mreana gigantică, care poate ajunge la trei metri şi cântări până la 300 de kilograme.

Fluviul, care atinge pe alocuri o adâncime de 80 de metri, ar putea adăposti varietăţi de dimensiuni şi mai mari, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Abundă în ”ecosisteme invizibile şi ascunse”, a precizat într-un comunicat Zeb Hogan, biolog american de la Universitatea din Nevada şi director al proiectului ”Wonders of Mekong”, finanţat de Statele Unite.

Vital pentru supravieţuirea a milioane de persoane din Asia de Sud-Est, Mékong şi fauna sa sunt ameninţate de zecile de baraje construite în China, Laos şi Cambodgia pe fluviu şi afluenţii săi.

Poluarea este o altă sursă de îngrijorare.

Deşeuri plastice au fost reperate chiar şi în zonele cele mai adânci ale fluviului precum şi ”plase fantomă” pierdute sau abandonate de pescari, în care peştii se pot trezi prinşi în capcană.

Sursa foto: Facebook / Wonders of the Mekong

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Poate romanesc, din clasa Delfinul

  2. Un articol interesant, mai invata lumea despre ecosisteme.
    Cati romani stiu ca si in M Neagra traiesc pisici de mare dar de dimensiuni mult mai mici decat rudele lor din rauri sau oceane?

  3. De ce-ar fi spus trăznăi de tipul postacilor pro-ruși ? 😆

  4. e asa mare ca a mancat pangasius din ala hormonat