G4Media.ro

Peru: Condamnat la închisoare pentru crime împotriva umanităţii şi corupţie, fostul președinte…

sursa foto: Captură video

Peru: Condamnat la închisoare pentru crime împotriva umanităţii şi corupţie, fostul președinte Alberto Fujimori a fost spitalizat de urgență

Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori, condamnat la închisoare pentru crime împotriva umanităţii şi corupţie, a fost spitalizat de urgenţă pentru „bătăi neregulate ale inimii”, au declarat marţi autorităţile sanitare, relatează Agerpres.

El a fost internat luni seara la un spital din Lima unde „personalul de gardă a reuşit să-l stabilizeze” pe fostul şef al statului, în vârsta de 84 de ani, care a fost pus „sub observaţie”, a adăugat sursa citată într-un comunicat.

Alberto Fujimori, reţinut din 2007, a mai fost internat pentru un motiv similar în aprilie 2022.

El execută o pedeapsă de 25 de ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de moartea a 25 de persoane în două masacre comise de un comando al armatei în cadrul a ceea ce a fost numit războiul împotriva terorismului (1980-2000).

Fujimori suferă în mod recurent de probleme respiratorii şi neurologice, între care paralizii faciale şi hipertensiune.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu sunt un expert în politica din Peru, dar pe la noi câți infra.cto.ri se îmbolnăvesc la fel subit? Ce mai face bolnăviorul nostru oprescu în Grecia? Dar udrea? bica? săvulescu? popoviciu? ghiță? Aaaa, la noi justiția e cîîîîîîîîîh? T.e,r.o. sunt doar ăia declarați de amerloci?