G4Media.ro

Personalul rus părăsește Strasbourgul după ce Rusia a fost exlcusă din Consiliul…

sursa foto: Pixabay

Personalul rus părăsește Strasbourgul după ce Rusia a fost exlcusă din Consiliul Europei

Personalul reprezentanţei Rusiei la Strasbourg urma să se îmbarce miercuri la bordul unui avion rusesc şi să părăsească teritoriul francez la trei luni după excluderea ţării din Consiliul Europei, a anunţat Quai d’Orsay, relatează AFP.

„În urma excluderii Federaţiei Rusiei din Consiliul Europei în martie şi a închiderii reprezentanţei sale la Strasbourg care a rezultat, acest zbor de repatriere organizat de Rusia a permis membrilor personalului şi familiilor lor să părăsească definitiv teritoriul francez”, potrivit MAE francez.

Contactat, ministerul nu a furnizat niciun detaliu suplimentar privind numărul persoanelor implicate, ora exactă a zborului sau aeroportul de plecare.

Diferitele surse contactate de AFP la Strasbourg sau la Paris nu au comentat această informaţie.

În jurul orei 18.30 (16.30 GMT), strada unde se află ambasada Rusiei la Strasbourg era blocată de furgonete ale jandarmeriei, a constatat un jurnalist al AFP.

Potrivit site-ului specializat în monitorizarea zborurilor FlightRadar24, „un avion oficial rusesc” era la sfârşitul după-amiezii pe punctul de a ateriza pe aeroportul internaţional Basel-Mulhouse, situat la circa 130 km de Strasbourg.

AFP a constatat că mai multe autocare erau staţionate în faţa ambasadei, ca şi în jur de 15 motociclişti din forţele de ordine.

Potrivit FlightRadar24, avionul a urmat o rută specială deasupra Turciei şi a Mediteranei înainte de a intra în spaţiul aerian francez.

Avioanele ruseşti nu mai sunt autorizate să zboare deasupra Europei, în conformitate cu sancţiunile internaţionale decise după invadarea Ucrainei pe 24 februarie.

Rusia a fost oficial exclusă pe 16 martie din Consiliul Europei, din care făcea parte din 1996, după lansarea ofensivei sale militare din Ucraina.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. nu tipau ei de vestul decadent??? pai ce cautau acolo? la kazacii vostri nene.

 2. Nu am ințeles niciodată de ce o țară predominant asiatică a fost considerată ca aparținând Europei.
  Azi s-a făcut dreptate.

 3. Nu stiu ce mai cauta in ONU …

 4. Adunati toti rusii din Europa,SUA,Canada,australia,japonia…..si trimiai acasa.toate bunurile vindute si donat ucrainei

 5. Alungați rușii din lumea civilizata! N-au ce cauta sa otrăvească totul cu intrigile lor.

 6. Să se ducă și să revină când i- oi chema eu.

 7. Das vidanya gorgolaci! Nazat na Altaï! S-a lămurit Evropa că iar vreți s-o distrugeți ca acum 1500 de ani. Acum, ca și atunci v-au primit de foame si ce-ați făcut? Ați distrus o civilizație, ați dat Evropa înapoi cu 1000 de ani.Hai, ușcheala că pune Sam hirmasul pe voi, bețivanilor!

 8. Foarte bine. Apropo am fost in concediu in Italia si am observat ca in continuare sunt destul de multi rusi care inca umbla prin Europa in scopuri turistice. Bineinteles ii recunosti dupa faptul ca nu vorbesc limbi straine, ca sunt badarani si nesimititi. Cum de mai primesc vize?

 9. Duca-se in Rusia si sa ramana acolo pe veci.

 10. Pasol na turbinca 🙂

 11. teroristii si betivii rusi trebuie dati afara din europa si america….sa stea la ei in gubernii👍👍👍👍

 12. Sa fie izgoniți de peste tot și să fie izolați sută la sută!!!gengiz-han și puțin,cei mai bogați oameni ai planetei,de la începuturi până azi!sa se mănânce între ei că șacalii!