G4Media.ro

Penuria de semiconductori la nivel mondial afectează și mașinile de spălat și…

Penuria de semiconductori la nivel mondial afectează și mașinile de spălat și prăjitoarele de pâine. Producătorii avertizează că prețurile pot crește

Deficitul global de semiconductori a ajuns să afecteze, pe lângă producătorii de smartphone-uri și televizoare, și pe cei care fabrică electrocasnice precum mașini de spălat și prăjitoare de pâine, potrivit furnizorilor din Asia, scrie Financial Times.

Aprovizionarea cu cipuri la nivel mondial a devenit dificilă din cauza cererii tot mai mari de produse electronice în timpul pandemiei Covid-19, dar și în urma blocajelor și opririlor de producție în fabrici.

Lipsa a fost înrăutățită de practica unor grupuri chineze afectate de sancțiuni de a stoca mari cantități de semiconductori, refuzând să le vândă mai departe. Acest lucru a creat dificultăți pentru unele companii în a obține componente pentru electronicele pe care le produc, cum ar fi mașinile de spălat și prăjitoarele de pâine.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nasol moment . Oha iPhoane și 4k. Sa vezi acum preturi la electrocasnice .

  2. Cosul zilnic creste cu 15% , electronicele au luat-o raza utilitatile au crescut cu 22% din pix, etc. Domnilor asta se numeste deja inflatie! Aprox 10% afara , 15% la noi. 😤😤😤