G4Media.ro

Pentru recalcularea pensiilor, Guvernul va suplimenta cu 1.000 numărul locurilor de muncă…

Pentru recalcularea pensiilor, Guvernul va suplimenta cu 1.000 numărul locurilor de muncă din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern se află și un proiect de lege care prevede crearea a 1000 de noi locuri de muncă în cadrul Casei Naționale de Pensii Publice, având în vedere necesitatea implementării măsurilor legislative care vizează evaluarea și recalcularea pensiilor.

„ (…) Ținând seama că volumul de muncă pe care îl presupune acțiunea de evaluare a dosarelor de pensii din sistemul public de pensii nu se poate realiza doar cu personalul existent care este deja supraîncărcat și migrează spre alte instituții publice cu un volum și stres de muncă mai mic, dar și cu salarii mai atractive; Având în vedere restructurările de posturi majore survenite în cadrul caselor teritoriale de pensii din ultimii ani, volumul de muncă crescut/dublat prin apariția de noi modificări legislative/cereri de recalculare a dosarelor de pensii/eliberare adeverințe stagii de cotizare etc.; Ținând cont de faptul că suplimentarea cu cele 1.000 posturi și a costurilor aferente reprezintă o urgență și un obiectiv major al Casei Naționale de Pensii Publice, cu consecințe pozitive majore asupra vieții și drepturilor legale ale beneficiarilor sistemului public de pensii; Având în vedere termenul extrem de scurt în cadrul căruia se derulează operațiunea de evaluare a dosarelor de pensie în baza Ordinului nr. 487/2021 al ministrului muncii și protecției sociale și vizează doar activitățile de stabilire care urmează a fi derulate pentru toate cele 5 milioane de dosare (…)”, se precizează în nota justificativă a Guvernului.

Sursa Foto: arhiva/ casa de pensii/ violeta alexandru/ facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Am înțeles că bugetarii vor fi stresați să pună câteva cifre in calculator. Societatea la care lucrez a avut 10.000 de salariați la care statele de plată sunt îndosariate. La un salariat 30 ani x 12 luni…. Doamne ferește. Acolo e de lucru. E total incorect și inechitabil. La societățile dispărute nu se vor da aceste adeverințe. Plus că nu știe nimeni cum si dacă s-au plătit contribuții, dacă la salariul de bază sau la cel realizat. Pomană, pomană, pomană.

 2. Pensii private, sptale private.. si gata, asigurari obligatorii de somaj… si gata statul pleaca acasa, muncitorii, raman doar inspectorii cu calculatorul

  • @Dragos tu vrei sa ne transformam într-o Elveție? Nu merci, mai bine in ciorba noastră în care ne scăldăm toti

 3. Păi să angajeze și 1584 de posturi libere la procurori că sunt doar 2416 ocupate……

  • AAAAAAAAAAAAAA acolo nu există interes, să lăsăm 50 de miliarde de euro evaziunea anuală, doar, doar să avem motive să ,,dăm cu pietre” în magistrați……

  • Putorile de procurori stau degeaba și acum,sunt unii care fac doua rechizitorii pe an,dar încasează la greu.A fost un articol a lui Malin Bot in care arata cum procurorii militari au făcut 2 rechizitorii pe an și au încasat salarii de minim 17 mii de lei pe lună!

  • bv victor

   procurori, judecatori si politisti avem lipsa, scheme de personal incomplete de ani de zile
   trebuie marita varsta de pensionare pana la 60 de ani minim, nu se poate sa iesi din sistem la 45-48 de ani

 4. Prosteala.

 5. Acum doi ani ministresa Violeta anunță că vor fi angajați „în regim de urgenta ” o mie de funcționari pentru recalcularea pensiilor.Apoi anunță că recalcularea ”a intrat în linie dreapta”.Sa înțeleg că nici nu a recalculat nimic nici nu a angajat cei o mie de funcționari Totuși o urgenta care nu se face in trei ani spune totul despre activitatea distinsei doamne.Acum o ta doamna ministru vine cu aceeași poveste „tot urgenta’.