G4Media.ro

Pentagonul anunţă confiscarea de către ”aliaţi” a unor arme iraniene destinate Yemenului:…

Sursa foto: Facebook / U.S. Central Command

Pentagonul anunţă confiscarea de către ”aliaţi” a unor arme iraniene destinate Yemenului: Peste 3.000 de puşti de asalt, 578.000 de gloanţe şi 23 de rachete ghidate antitanc

Pentagonul a anunţat miercuri o confiscare importantă de arme iraniene destinate Yemenului, făcută luna trecută de „aliaţi occidentali” neidentificaţi despre care Wall Street Journal a informat că sunt soldaţi din forţele speciale franceze, notează AFP, citată de Agerpres.

Peste 3.000 de puşti de asalt, 578.000 de gloanţe şi 23 de rachete ghidate antitanc au fost recuperate în cursul acestei operaţiuni desfăşurate pe 15 ianuarie în Golful Oman, a indicat Comandamentul Central al armatei americane într-un comunicat.

Comandamentul Central, care supervizează operaţiunile militare americane în Orientul Mijlociu, a precizat că Statele Unite au oferit sprijin pentru operaţiune, fără a identifica ţara aliată care a făcut confiscarea.

Dar Wall Street Journal, citând surse informate, a raportat că este vorba despre Franţa.

Operaţiunea a fost efectuată „de-a lungul rutelor maritime utilizate în mod tradiţional pentru traficul de arme din Iran către Yemen”, se arată în comunicat.

Pe 6 ianuarie, US Navy a interceptat o vas de pescuit care transporta 2.116 puşti de asalt AK-47, destinate, în opinia Washingtonului, rebelilor houthi.

Liderii la putere în Yemen, sprijiniţi de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită, acuză Republica Islamică că îi înarmează pe rebelii houthi, ceea ce Teheranul neagă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Super, dati-le ucrainienilor.