G4Media.ro

“Rujeola e cu noi, și în România lui 2019”, avertizează pediatrul Mihai…

“Rujeola e cu noi, și în România lui 2019”, avertizează pediatrul Mihai Craiu. 212 noi cazuri de rujeolă înregistrate oficial în ultimele 3 săptămâni. Județele cele mai afectate

În România au fost confirmate 212 noi cazuri de rujeolă în doar ultimele 3 săptămâni, arată datele publicate de Institutul Național de Sănătate Publică. Cele mai multe cazuri confirmate sunt în Suceava, Sălaj și Neamț. La nivel global, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat cu doar o zi în urmă că Ucraina este focar epidemic de rujeolă, înregistrând singură 60% dintre cazurile raportate în primul semestru al anului 2019.

Pediatrul Mihai Craiu amintește pe platforma de educație pentru sănătate “Spitalul Virtual pentru Copii” că legea actuală “prevede obligativitatea administrării unei prime doze de ROR în jurul vârstei de 9 luni”.

În România, în primele 3 săptămâni august au fost înregistrate 212 noi cazuri de rujeolă. În ultimii 3 ani, țara noastră a înregistrat 18.145 de cazuri – 92.6% dintre ei fiind nevaccinați – și 64 decese ale unor copii români care au contactat virusul rujeolos, a detaliat Mihai Craiu.

 

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Unde-i proasta lui Maruta și gașca ei?