G4Media.ro

Pe fondul scandalului provocat de interzicerea banderolei „OneLove”, la Campionatul Mondial de…

sursa foto: captura video Optus Sport

Pe fondul scandalului provocat de interzicerea banderolei „OneLove”, la Campionatul Mondial de Fotbal, echipa Danemarcei intenționează să părăsească FIFA

Federația daneză de fotbal se arată supărată pe modul în care FIFA a gestionat problema interzicerii banderolei „OneLove” în cadrul Campionatului Mondial de Fotabal, relatează sportsjoe.ie. Oficialii echipei Danemarcei au transmis că iau în serios posibilitatea de a se retrage din FIFA.

Căpitanii mai multor echipe europene intenționau să poarte aceste banderole la Cupa Mondială, într-un gest de promovare a incluziunii și a diversității. Cu toate acestea, planul a fost abandonat în ultima clipă, când s-a aflat că jucătorii care poartă brățările vor fi sancționați pentru acest lucru.

Pe 21 noiembrie, echipa Angliei a cerut o întâlnire de urgență cu reprezentanții FIFA. Acolo, jucătorii au aflat că FIFA îi va sancționa dacă vor purta banderole OneLove.

Președintele DBU, Jesper Moller, a adăugat că Danemarca nu îl va mai susține pe președintele FIFA la următoarele alegeri. În prezent, acesta nu are nicio opoziție.

„Există alegeri prezidențiale în FIFA. Sunt 211 țări în FIFA și înțeleg că actualul președinte are declarații de susținere din partea a 207 țări”, a explicat Moller. „Danemarca nu se află printre aceste țării”.

Moller a adăugat, de asemenea, că Danemarca ia în considerare posibilitatea de a părăsi FIFA, explicând că au loc discuții cu alte națiuni nordice încă din luna august.

„Am fost clari în această privință de mult timp. Discutăm despre acest lucru în regiunea nordică încă din luna august”, a spus el.

„M-am gândit din nou. Îmi imaginez că ar putea exista provocări dacă Danemarca pleacă de una singură. Dar haideți să vedem dacă nu putem avea un dialog asupra lucrurilor. Trebuie să mă gândesc la întrebarea cum să restabilim încrederea în FIFA. Trebuie să evaluăm ce s-a întâmplat, iar apoi trebuie să facem o strategie cu colegii noștri nordici”.

Norvegia, care nu a reușit să se califice la Cupa Mondială din 2022, a fost printre primele țări care au contestat atitudinea Qatarului privind drepturile omului, după ce campania uriașă de boicotare a turneului desfășurat în această țară a atras atenția la nivel mondial.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. FIFA= corupție fără limite

  • ce legatura are banderola LGBT cu fotbalul?

  • Ce legătura are FIFA cu fotbalul?
   Ce legătura are Qatar cu fotbalul?
   Ce legătura au banii cu fotbalul?
   Astea sunt întrebările bune…
   Cât despre banderola, ce sa zic, oamenii lupta pentru idealuri, tu, mihai cu m mic, ești preocupat de altele, probabil

 2. Hmm. Daca ies toți QRistii vestici din FIFA ne putem califica la mondial.

 3. O banderola sau un slogan nu schimba mentalități. De asemenea iubire cu forța nu se poate……că nu suntem în rusia.

 4. E greu de inteles ca oamenii din acele tari arabe au alte standarde culturale/ realitati intersubiective pe care le valorizeaza. Nu poti merge intr o tara si sa ii ceri sa accepte valorile pe care alte societati le gasesc normale. Lucrurile sunt in evolutie si pt noi, ceea ce gasim normal astazi, vom gasi anormal peste 50/100 de ani. Aceste abordari nu sunt departe de acele actiuni prin care se interziceau carti sau se daramau statui….. Ar trebui sa joace fotbal…nu sa faca educatie cu forta

  • Interesant. Italienii au acoperit nudurile expuse la muzeele Capitoline, sa nu deranjeze pe tov. prim ministru iranian. Arabii nu au avut aceste standarde culturale despre care vorbesti, au fost cei mai toleranti oameni de pe pamant, nu degeaba se considera ca acolo este leaganul civilizatiei. Pe de alta parte, intelegeti odata, Qatar a „chemat” oamenii la fotbal, prin organizarea (mituirea) campionatului mondial. Nu stiu daca in proiectul lor existau interdictiile astea, cert este ca Budweiser a aflat cu doua zile inainte de start ca nu are voie sa comercializeze bere, iar Belgia a primit interdictia de a purta echipamentul de deplasare pentru ca scrie Love pe spate.

 5. …când mă gândesc de unde vine grosul finanțărilor la UEFA&FIFA – Gazprom, Qatar airlines, Fly Emirates, Turkish airlines – apoi ce fonduri de investiții patronează marile cluburi de fotbal – vezi cazul grupărilor din vest cărora ar trebui să le fie adăugate câte un „Al” la începutul numelor, căci atât de mult s-au arabizat/islamizat, mă-ntreb: danezii ăștia chiar cred că mai contează, cu toată șleahta lor nordică?! Apropo: câte naționale nordice s-au calificat la această ediție? Aud bine? Una?
  Ne facem că nu știm, ca europeni civilizați ce suntem, dar mondialul acesta a fost dat pe mâna acestor „sălbatici” cu largul concurs al celor mai progresiste țări și asociații/federații fotbalistice din vest (firește, Danemarca n-a contat în ecuația asta; sunt altele care impun; le știm bine;…și care tac acum).
  Pe scurt: ca civilizați, unora le-au plăcut zăhărelul (șpaga) primit de la ruși și arabi întru organizarea acestor ultime ediții de cupă mondială, dar când a trebuit să primească și morcovul…. și-au cam dat seama că doare; …deh, one love!

 6. onelove si love is love…esti empatic , e de bine…🤔🤔🤔🤔..da i love god sau i love my country …esti extrema dreapta…🤨🤨🤨🤨🤨🤨…hehehe…e greu cu iubirea pă stanga…😁😁😁😁😁😁😁

 7. E campionat de fotbal sau de afisat banderole? sunteti acasa la ei bai boilor, si asta e! Ca asa nu e in fotbal!!!!

 8. Ca il sustine sau nu Danemarca si alte tari nu are nici o importanta pentru ca este singurul candidat. Singur solutie prin care se poate schimba ceva este ca crema fotbalului mondial sa nu participe la urmatoarele jocuri de calificare. Dar are cineva suficiente cojones sa faca acest lucru?

 9. Bravo Danemarcei. La mai multi!
  Soluția nu e alt președinte ci o alta federație. Putreziciunea e adâncă în FIFA.