G4Media.ro

Patru tineri arestați în Belgia, sub suspiciunea că ar fi planificat un…

Sursa foto: Pixabay

Patru tineri arestați în Belgia, sub suspiciunea că ar fi planificat un „atac terorist”

Poliția belgiană a arestat duminică un adult și trei minori suspectați că au făcut schimb de mesaje despre un „atac terorist” planificat, a confirmat parchetul federal însărcinat cu ancheta, citat de Le Figaro.

Cei patru tineri, trei minori „la sfârșitul adolescenței” și un tânăr de 18 ani, au fost arestați „în timpul unor percheziții efectuate la Bruxelles, Ninove, Charleroi și Liege”, a declarat Eric Van Der Sypt, purtător de cuvânt al parchetului. „Ei sunt suspectați că au planificat un atac terorist în Belgia”, a adăugat el.

Potrivit RTBF, arestările de duminică au fost rezultatul unei operațiuni a poliției pentru a identifica „indivizi potențial violenți suspectați de legături cu extremismul islamist”. „Nu au fost găsite arme sau explozibili. Poliția a confiscat telefoane mobile și laptopuri pentru a le analiza”, a adăugat el, confirmând informațiile din presa belgiană RTBF și HLN.

„Nu vrem să ne asumăm niciun risc”

Mesajele schimbate de cei patru suspecți erau „suficient de îngrijorătoare pentru ca noi să intervenim și să efectuăm percheziții”, a declarat Van Der Sypt. „Nu este vorba că plănuiau ceva pentru mâine, dar era suficient de iminent pentru a interveni”, a adăugat el.

Relativa tinerețe a suspecților a sporit neîncrederea autorităților. „Ei sunt foarte flexibili. Dacă cineva le dă o armă, de exemplu, lucrurile se pot întâmpla foarte, foarte repede. Așa că nu vrem să ne asumăm niciun risc”, a declarat purtătorul de cuvânt. Cei patru suspecți sunt în prezent interogați, iar un judecător de instrucție va trebui să decidă ce măsuri să ia.

Autoritățile belgiene sunt în stare de alertă maximă de la atacurile jihadiste din 2016, comise de kamikaze care au ucis 32 de persoane în explozii pe aeroportul din Bruxelles și în metroul din oraș. În octombrie anul trecut, un tunisian a împușcat doi suporteri suedezi de fotbal la Bruxelles, înainte de a fi împușcat mortal de poliție.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează