G4Media.ro

UPDATE Șapte persoane, inclusiv un bebeluș și un copil de trei ani,…

sursa foto: Facebook / ДСНС України

UPDATE Șapte persoane, inclusiv un bebeluș și un copil de trei ani, au fost ucise într-un atac al Rusiei asupra Odesei / Drona a lovit un bloc de apartamente

UPDATE Atacul cu dronă rusească asupra Odesei a ucis șapte persoane, inclusiv un bebeluș și un copil de doi ani, anunță Reuters, care îl citează pe președintele Volodimir Zelenski. Acesta susține că atacul ar fi putut fi evitat dacă Ucraina nu s-ar fi confruntat cu întârzieri în aprovizionarea cu arme. Drona a lovit un bloc de apartamente din orașul portuar Odesa, situat în sudul Ucrainei.

știrea inițială

Patru persoane, inclusiv un copil de trei ani, au fost ucise şi alte opt rănite când o dronă rusească a lovit sâmbătă un bloc de apartamente din oraşul-port Odesa în sudul Ucrainei, au anunţat autorităţile, citate de Reuters, transmite Agerpres.

La faţa locului, fumul ieşea din dărâmături după ce lovitura dronei a desprins o bucată de câteva etaje din clădire.

„Rusia continuă să lupte împotriva civililor (…). Una dintre dronele inamice a lovit o clădire de locuinţe din Odesa. Optsprezece apartamente au fost distruse”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o postare pe Telegram.

Serviciul de Stat de Urgenţă al Ucrainei a postat fotografii, inclusiv cu un copil mic mort, băgat într-o pungă pentru cadavre de către salvatori.

„Este imposibil de uitat! Acest lucru este imposibil de iertat”, a scris serviciul de urgenţă, adăugând că cinci persoane, inclusiv un copil, au fost salvate.

Potrivit lui Zelenski, drona era Shahed furnizată de Iran. De-a lungul războiului, Rusia a lansat câteva mii de aceste drone cu aripi şi cu rază lungă de acţiune către ţinte din adâncul Ucrainei.

Mai înainte, autorităţile de la Kiev au anunţat, citate de France Presse, că atacurile cu drone ruseşti au provocat cel puţin doi morţi în noaptea de vineri spre sâmbătă în Ucraina, în regiunile Harkov (nord-est) şi Odesa (sud).

O casă a fost lovită de o dronă în satul Veliki Burluk, situat la aproximativ o sută de kilometri de Harkov, provocând un incendiu. Cadavrul unui bărbat în vârstă de 76 de ani a fost scos din dărâmături, a declarat poliţia.

Potrivit autorităţilor oraşului Harkov, dronele au avariat numeroase vehicule şi clădiri rezidenţiale, dar nu au fost raportate victime.

Aceste atacuri mortale au avut loc în timp ce alertele aeriene erau în curs în regiunile de est ale Ucrainei, autorităţile detectând sosirea dronelor explozive Shahed, adaugă AFP.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Sa ne spuna jig.odia de Putin despre cat de nazist era saracul copil de 3 ani.