G4Media.ro

Patronii restaurantelor din Sibiu resimt concurența cu Craiova: cer primăriei să renunțe…

sursa foto: Turnul Sfatului

Patronii restaurantelor din Sibiu resimt concurența cu Craiova: cer primăriei să renunțe la majorarea taxelor / ”O bună parte din turiști optează pentru Craiova în detrimentul Sibiului”

Patronii de restaurante din Sibiu spun că în acest an o parte din turiști au ales Craiova în detrimentul Sibiului și cer Primăriei să renunțe la majorarea taxelor pentru terase, anunță Turnul Sfatului.

Patronii de restaurante din Sibiu critică intenția primarului Astrid Fodor de a majora taxa la valoarea de înaintea pandemiei pentru cei care vor să-și extindă terasele pe domeniul public. În prezent, taxa este de 1 leu/mp/zi, iar propunerea este de a reveni la taxa de 2 lei/mp/zi. Organizația care îi reprezintă transmite cu această ocazie că „târgul de Crăciun din Craiova face o concurență reală celui din Sibiu”, din care cauză orașul, respectiv restaurantele pierd clienți.

„Craiova are organizat un târg de Crăciun care face o concurență reală celui din Sibiu, o bună parte din turiști optând pentru Craiova în detrimentul Sibiului”. Migrarea turiștilor, potrivit OPHS, înseamnă venituri mai mici atât pentru organizatorii Târgului de Crăciun, cât și pentru agenții comerciali implicați în domeniul Horeca.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. exista o statistica de genul asta? poate ca in cazul articolului cu Moneasa poate oamenii nu mai au chiar asa de multi bani de aruncat

  2. ciuma sau holera ? grea alegere