G4Media.ro

Patriarhia: Slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană din Iași va fi oficiată…

Credinciosii stau la rand pentru a se inchina la moastele Sfintei Parascheva aflate in Catedrala Mitropolitana din Iasi, marti 06 octombrie 2020. Inquam Photos / Liviu Chirica

Patriarhia: Slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană din Iași va fi oficiată în slavona bisericească pentru refugiații din Ucraina

Sluiba de Înviere la Catedrala Mitropolitană din Iași va fi oficiată în slavona bisericească pentru refugiații din Ucraina, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

”Astfel, conform rânduielii, după ce vom primi la miezul nopţii lumina sfântă de la Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, credincioşii ucraineni vor putea participa apoi în incinta Ansamblului Mitropolitan la Slujba de Înviere oficiată în Biserica „Sfântul Gheorghe” – vechea Catedrală Mitropolitană, unde vor sluji părintele Dumitru Popescu, etnic român din Ucraina, şi părintele Vladislav Nedelcu, vorbitor de limbă slavonă şi slujitor la Biserica Talpalari din Iaşi”, se arată în comunicatul Patriarhiei.

Potrivit comunicatului, după slujbă, refugiații din Ucraina se vor putea bucura de ospitalitatea românească, conform tradiţiei pascale. Dealtfel, în toate cele trei puncte vamale de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iaşilor (vămile Sculeni, Stânca Costeşti şi Rădăuţi Prut), unde se asigură în continuare permanenţa în vederea sprijinirii persoanelor refugiate din Ucraina, în perioada pascală vor fi oferite, pe lângă cele de strictă necesitate, şi produse tradiţionale.

Sursa Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Și bieții români ce mai înțeleg? Ar trebui mai întâi un serviciu în limba noastră iar apoi unul în slavonă! Nu îi desconsideri pe români în favoarea refugiaților! Ci îi respecți pe români și îi ajuți mai apoi pe refugiați!

  • Greșești, sunt zeci de biserici în Oraș, se poate merge acolo

  • Ce au inteles la fiecare slujba de inviere la care merg negresit de atatia ani. Nu o sa ramana „bietii romani” in urma cu 300 de ani doar pentru ca ajutam niste oameni care au plecat de acasa de nevoie si de frica de moarte.

   Esti ca un copil care are casa plina de bomboane dar cand vede ca un copil sarac primd o bomboana, urla „Da’ eu de ce nu primesc?”. Un „adevarat” crestin.

   Stai jos.

 2. Un gest laudabil !! Se pare ca pandemia și războiul au repus biserica pe șine, spre adevăratul ei scop. Bravo !! Sper să o țineți tot așa.

 3. romanii au fost intampinati undeva, vreodata, cu „traditionala ospitalitate germana”, sau „traditionala ospitalitate franceza” etc? sau pestii-proxeneti, fermierii-evazionisti, abatoristii-exploatatori etc erau responsabili cu primirea romanilor?

  de aia romanii mai au jumatate din tara, in vreme ce nemtii si francezii au cata tara vor ei sa aiba