G4Media.ro

Parlamentul European dezbate Mecanismul de Reziliență și Redresare, cel mai mare pachet…

Parlamentul European dezbate Mecanismul de Reziliență și Redresare, cel mai mare pachet de ajutor, în valoare de 672,5 miliarde de euro / România va putea beneficia de 30,5 miliarde de euro

Parlamentul European dezbate marți Mecanismul European de Reziliență și Redresare, un pachet de ajutor în valoare de 672,5 miliarde de euro, distribuiți pe șase piloni, din care României îi vor reveni 30,5 miliarde de euro. Votul va fi acordat în această seară.

Sunt trei raportori ai Parlamentului European pentru acest proiect, doi fiind din România: Siegfried Mureșan (PPE), Dragoș Pîslaru (Renew Europe) și Eider Gardiazabal Rubial (S&D).

La începutul dezbaterilor, Siegfried Mureșan a spus că va fi o zi „foarte bună” pentru Parlamentul European

„Asta înseamnă că banii vor veni, va veni susținerea pentru oameni, pentru companii, pentru regiunile din întreaga Europă care au fost afectate de coronavirus și de consecințele acestei pandemii. Mesajul nostru este foarte clar: ajutorul vine, susținerea de la UE vine către cei afectați și această susținere, acești bani sunt bani pentru a depăși criza și, în același timp, sunt bani pentru a ne face mai puternici în fața următoarelor crize”, a declarat Mureșan.

Cei șase piloni pe care vor fi distribuiți banii sunt:
– ecologizare
– digitalizare
– pachet economic – pentru IMM-uri, industrie, infrastructură
– coeziune socială – bani pentru categoriile sociale afectate de pandemie
– reziliență instituțională – statele membre putând să ceară bani pentru modernizarea sau pentru construirea de spitale, de exemplu
– bani pentru tineret.

„Acesta este răspunsul corect pe care îl așteaptă cetățenii din partea UE: protecție, susținere, ajutoare, pentru că impactul și consecințele au fost foarte grave”, a declarat europarlamentarul Eider Gardiazabal Rubial (S&D), coraportor.

Dragoș Pîslaru (Renew Europe) a spus că Parlamentul European are responsabilitatea de a se ajunge la o redresare economică.

„Avem o poevste de care copiii noștri vor fi mândri. (…) Anul 2020 va rămâne un an trist, marcat de pierderi de vieți omenești, de temeri, de insecuritate, însă acest Mecanism de Redresare este un simbol, o poveste promițătoare legată de unitatea Europei, care acum devine realitate. E roul nostru să ne asigurăm că acest mecanism va fi bine pus în aplicare”, a spus Pîslaru.

Banii vor fi la dispoziția statelor membre pentru finanțarea planurilor naționale de redresare.

Prefinanțarea a fost majorată de la 10% la 13%, ceea ce va permite ca mai mulți bani să ajungă mai repede în statele membre.

A fost introdusă o clauză de revizuire după 2 ani, ceea ce permite modificarea mecanismului în  sensul îmbunătățirii acestuia.

Consultă aici Mecanismul European de Reziliență și Redresare

Urmărește aici în direct dezbaterile din Parlamentul European.

Sursa foto: Siegfried Mureșan / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. astia 30 de miliarde sunt din aia 80 de miliarde de euro pe care rares bogdan ii anunta surescitat ca i-a adus iohanis in tara? greata lumii…

  2. Guvernul Câtu nu este în stare să facă o declarație pe proprie răspundere pentru testarea copiilor și noi visăm Planuri de Redresare și Reziliență.
    Guvernul Orban nu a fost în stare să emită o lege Constituțională în care sa fie amendate persoanele care nu respectă câteva reguli simple de distanțare socială și purtare a măștii și noi visăm Planuri de Redresare și Reziliență.
    Guvernul Orban nu a fost în stare să pornească un program simplu care mergea șnur de 3 ani de zile și aici mă refer la Rabla pentru Electrocasnice și noi visăm Planuri de Redresare și Reziliență.
    Să vă între bine in cap, actualul Guvern și actuala coaliție de guvernare nu știu decât să TAIE și să-și angajeze pilele în funcții publice de conducere, aaaa, și la 3 luni de la angajare, să le decoreze cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Ce Guvern TICĂLOS!!!

  3. Fiti mandri ca veti indatora generatii intregi de acum inainte pentru a realiza viitorul luminos al UEA (Uniunea Euro Asiatica). China este pregatita sa va dea banii, depinde doar de raportul OMS favorabil Chinei. In aceste momente are loc conferinta expertilor OMS din Wuhan.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.