G4Media.ro

Parlamentul European declară UE „o zonă de libertate pentru persoanele LGBTIQ” /…

Parlamentul European declară UE „o zonă de libertate pentru persoanele LGBTIQ” / Comisarul european pentru Egalitate: Împărtășim viziunea despre o Uniune în care oamenii sunt liberi să-și urmeze viața, indiferent de orientarea lor sexuală

Parlamentul European a votat, joi după-amiază, cu 492 de voturi pentru, 141 împotrivă și 46 de abțineri, o propunere de rezoluție prin care declară Uniunea Europeană drept „zonă de libertate pentru persoanele LGBTIQ”, după o dezbatere amplă care a avut loc miercuri după-amiază

Ana Paula Zacarias, reprezentanta Președinției portugheze a Consiliului UE, a declarat, în plenul Parlamentului European, la dezbaterile pe marginea declarației PE, că subiectul este important „pentru atât de mulți dintre cetățenii noștri care suferă discriminare și ură din cauza orientării lor sexuale”.

„Permiteți-mi să fiu foarte clară de la început: nu ar trebui să existe loc pentru homofobie nicăieri în Europa. (…) Din păcate, discriminarea împotriva persoanelor LGBTIQ persistă atunci când caută locuințe, când caută asistență medicală sau servicii sociale, precum și la locul de muncă sau la școală”, a spus Ana Paula Zacarias.

Potrivit acesteia, cel mai recent sondaj al Agenției pentru Drepturi Fundamentale a arătat că până la 43% dintre persoanele LGBTIQ se simt discriminate.

Comisarul european pentru Egalitate, Helena Dalli, și-a început discursul anunțând nașterea primului nepot.

„Dragă Benjamin, să trăiești într-o Europă fără ură”, a spus Dalli, în aplauzele europarlamentarilor.

Comisia Europeană salută și susține intenția Parlamentului European de a declara UE o zonă de libertate LGBTIQ, a anunțat Helena Dalli.

Comisarul european a amintit că, în noiembrie 2020, Comisia a adoptat prima strategie de egalitate, cu scopul de a se asigura că persoanele LGBTIQ au șanse egale de a participa „pe deplin” în societate.

„Comisia împărtășește viziunea dvs. despre o UE în care oamenii, în toată diversitatea lor, și indiferent de caracteristicile lor personale, trăiesc împreună în armonie. Acolo unde sunt liberi să-și urmeze viața, indiferent de orientarea lor sexuală”, a spus comisarul european.

Principalele grupuri politice, de acord cu proiectul de rezoluție

Europarlamentarul Roberta Metsola, în numele Grupului PPE, a susținut proiectul, afirmând că respectă atât tradiția, cât și valorile europene.

„Astăzi suntem aici pentru a le spune tuturor celor din comunitatea LGBTIQ că aceasta este și Europa voastră. (…) Să le spunem fiecărei fete și fiecărui băiat că în această Europă poți fi oricine vrei să fii, oriunde vrei să fii, iar Uniunea noastră, această casă, va proteja acest drept”, a declarat Roberta Metsola.

Metsola a transmis un mesaj și pentru polonezi, care au manifestat în semn de solidaritate cu comunitatea LGBT.

„Să le spunem tuturor din Polonia că vă auzim, că Europa înseamnă libertate – libertatea de a trăi așa cum doriți să trăiți, libertatea de a iubi pe cine doriți să iubiți, libertatea de a fi cine doriți să fiți – și că nu există un stat, un oraș, un sat din Uniunea noastră unde această libertate nu va fi apărată”, a mai spus Roberta Metsola.

Lidera grupului socialiștilor (S&D), Iratxe García Pérez, a subliniat că frica, violența și discriminarea continuă să fie o realitate cu care se confruntă mulți oameni LGTBIQ.

Există încă 70 de țări care incriminează relațiile de același sex și 12 dintre acestea pot aplica pedeapsa cu moartea, a precizat Iratxe García Pérez.

„Prima strategie pentru egalitatea persoanelor LGTBIQ în Uniunea Europeană, prezentată în noiembrie anul trecut, este un răspuns ferm al Comisiei Europene la declinul drepturilor și libertăților din Polonia și Ungaria. Acum avem obligația de a aplica, împreună cu statele membre și de urgență, setul de măsuri legale și financiare pe care le are în vedere pentru următorii cinci ani”, a mai spus lidera socialiștilor.

Grupul Renew a susținut, de asemenea, propunerea de rezoluție.

„Când în unele țări, discursul public face distincție între persoane pe baza orientării lor sexuale sau a identității de gen, cum poate societatea să evite actele răutăcioase, insultele, agresiunile? Imaginați-vă viața oamenilor LGBTIQ din aceste orașe! Ne-am gândit chiar la ce înseamnă să fii un adolescent care își descoperă homosexualitatea în aceste orașe? Dar dragii mei colegi, deoarece cuvintele au forță, această rezoluție este de fapt mult mai mult decât o simplă propoziție: este un mesaj clar și puternic adresat guvernelor că Parlamentul European nu va mai tolera retorica periculoasă”, a declarat europarlamentarul Pierre Karleskind, vorbind în numele Grupului Renew.

Reprezentanții conservatorilor (ECR) au criticat proiectul, pe care îl consideră absurd.

„Textul pregătit de Parlament este absurd și arată că acest Parlament a devenit o mare mașinărie ideologică care dorește să creeze cu orice preț un om nou în Uniune, chiar și prin încălcarea legii și încălcarea adevărului cu privire la lege. Articolul 9 din Carta drepturilor fundamentale a UE prevede că problemele legate de căsătorie și familie sunt reglementate în conformitate cu legislația națională”, a afirmat Ryszard Antoni Legutko, în numele Grupului ECR.

Europarlamentarul ECR a adăugat că, în multe țări, căsătoria este o uniune între un bărbat și o femeie și elementul de bază al familiei.

„Este scris în constituție. Deci, atunci când guvernele locale apără familia și nu sunt de acord să îndoctrineze copiii fără consimțământul părinților și nu doresc ca ofițerii ideologici să meargă la școală și să le spună copiilor absurdități despre gen, acestea se bazează pe legislația națională”, a adăugat Ryszard Antoni Legutko.

Cazuri din Polonia și Ungaria, incluse în proiectul de rezoluție

În proiectul de rezoluție, se fac referiri la cele peste 100 de regiuni, județe și municipalități din Polonia care au adoptat, începând cu 2019, rezoluții prin care declarau că nu aderă la așa-numita „ideologie LGBTI” sau au adoptat „carte regionale ale drepturilor familiale”.

De asemenea, este inclusă și situația din orașul Nagykáta din Ungaria, care a adoptat o rezoluție prin care interzice „difuzarea și promovarea propagandei LGBTQ”.

Rezoluția menționează că aceste decizii „discriminează direct și indirect persoanele LGBTIQ.

În plus, în proiect este amintit și demersul Ombudsmanul polonez care a inițiat nouă plângeri împotriva unor regiuni, județe și municipalități care au adoptat rezoluții prin care declară că nu aderă la „ideologia LGBT”, demers care a avut drept rezultat declararea, până în prezent, a patru dintre aceste rezoluții drept neconstituționale de către instanțele administrative

Norvegia a retras sprijinul financiar pentru regiunile, județele și municipalitățile din Polonia care au adoptat rezoluții prin care se declarau libere de așa-numita „ideologie LGBTI” sau care au adoptat „carte regionale ale drepturilor familiale”, în vreme ce Comisia Europeană a respins solicitările de finanțare din partea UE depuse în cadrul programului său de înfrățire a orașelor de localitățile poloneze care au instituit „zone libere de LGBT” sau rezoluții privind drepturile familiale, mai menționează proiectul de rezoluție.

„Evoluțiile juridice din Ungaria au reprezentat un regres grav în ceea ce privește protecția drepturilor fundamentale ale persoanelor LGBTIQ”, mai spune proiectul.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

42 comentarii

 1. Hemorzonul fie cu voi!

 2. Minunat. Sper ca Polonia sa zboare din UE. Nu are ce cauta aici. Sa își cumpere pământ în Arabia Saudită.

  • De ce spui arabia saudita?
   Cei din LGBT sustin ca oricine spune ca musulmanii nu sunt compatibili cu declaratia drepturilor omului sunt islamofobi.Nu spun la fel despre cine spune ca crestinii sunt la fel,chiar sunt f entuziasti.

  • @cineva
   Habar nu ai ce mișto e Polonia.
   Du-te dumneata la saudiți.

 3. Dar pe banii lor.Ca si gamerii spre exemplu.
  Eu nu fac parteneriat de gamer cu amicii mei pt ca ne place sa ne jucam pe calculator sa luam bani de la contribuabil sau alte beneficii vis a vis de sistemul de sanatate,juridic si altele care se traduc in bani de la ceilalti.
  Doar o neinterzicere,adica daca mananci o acadea pe strada nu te bate politia,dar nici nu iti da ceva.La fel si cu tinutul de mana pe strada sau sex acasa.

  • Tocmai, ideea e că acești oameni, deși sunt contribuabili ca ceilalți cetățeni, au parte de discriminări de tot soiul, care se răsfrâng inclusiv la nivel patrimonial.

  • Deci si gamerii sunt discriminati vis a vis de drepturile lor patrimoniale?

  • Cred că faceți confuzii, homosexualii nu cer bani… Ce se cere este ca ei să nu fie refuzați de la un job din cauză că s-au născut așa, să poată să facă un parteneriat prin care, de exemplu, să-și lase moștenire persoanei alese, așa cum pot și heterosexualii, să nu fie huiduiți pe stradă, sau atacați de-a dreptul sau chiar omorâți cum s-a întâmplat de curând în Belgia!
   Statul nu a stabilit categoria de ”gamer”, dar în Polonia de ex a stabilit categoria de gay, care n-are ce căuta în zonele care s-au declarat ”libere de LGBT” – de la această absurditate demnă de evul mediu a plecat toată această discuție de altfel.

 4. Cand se declara Uniunea Europeana spatiul liber de trafic de persoane si prostituate minore din Europa de est tinute in blocuri si apartamente infecte din marile orase europene progresiste?

  Cand se declara UE spatiu liber de pedofili si practici pedofile?

  • Ați fi surpris să aflați poate că UE face mult mai mult pentru a eradica aceste nenorociri (trafic de persoane, pedofilie) decât fac statele membre. Și incomparabil mai mult decât face România singură. Fără UE lucrurile ar sta mult mai rău, iar cooperarea permisă de existența UE și legile care vin de acolo duc la îndreptarea situației. Sunt de acord că lucrurile merg prea încet, dar UE în sine nu are procuratură sau aparat polițienesc propriu, statele membre au această sarcină și capacitate.

  • Pai si bordelurile din Germania, Olanda, Austria…sa dea faliment?
   E o glumă.
   Tocmai asta e ideea. Cu fumigene din astea acoperim adevărata mizerie.
   Au fost rezolvate problemele celor 98% dintre cetățeni si au prioritate minoritarii de 2 % foarte vocali, bine organizați si finanțați.

   Vrei nu vrei trebuie da accepti, altfel esti homofob, sancționat, atacat public.

 5. Zona libera pentru lxqwertect-isti. Cenzura pentru oamenii normali.
  Nicio problema. După ce civilizația europeana va dispărea datorita propriului succes exemplificat prin victoria gândirii deviantilor istoricii de peste câteva secole se vor intreba de ce liderii uniunii europene de azi pierdeau vremea cu asemenea tâmpenii în loc sa se ocupe de lucruri serioase.

  • Dacă așa i-a făcut mama lor și mama natură cred că sunt normali. Ce alt criteriu de normalitate folosiți? Mie, fiind hetero 100%, nu mi se pare că a face parte din această majoritate îmi dă dreptul de a oropsi milioane de oameni doar pentru că s-au născut altfel.

   Aș fi curios când v-ați simțit cenzurat pentru că sunteți hetero (probabil la asta vă referiți când spuneți ”normal”).

   E posibil ca liderii să se ocupe de tâmpenii, dar a te asigura că cetățenii au aceleași drepturi în fața statului indiferent de faptul că s-au născut hetero sau nu este un lucru serios. Iar acesta a fost doar unul din multe altele lucruri serioase de care s-a ocupat Parlamentul European în plenara din săptămâna asta, puteți să vă faceți o idee despre ele pe site-ul Parlamentului european, le găsiți pe pagina de plenară, înclusiv în română.

  • Autistii nu sunt facuti asa de mama lor?Aia e „normal”?Crezi ca sute de mii de doctori se gandesc la cum sa trateze autismul pentru ca e bine sa fii autist pentru ca asa te-ai nascut?
   La fel pentru orice maladie genetica,obtinuta intra uterin si asa mai departe.
   La fel cum ai spune ca marijuana e buna pentru ca creste din pamant.La fel ca ciupercile otravitoare.
   Asta nu e un argument.

  • @Dan: Autismul, precum și orice altă maladie, are un efect de reducere a capacităților mentale sau fizice ale persoanei și produce suferință în aceasta. Mulțimea de minți strălucitoare aparținând unor persoane gay care au avut o contribuție vitală pentru umanitate demostrează că homosexualitatea nu are un astfel de efect de incapacitare, pe când singura suferință legată de ea vine de la tratamentul din partea celor care îi considerau ”anormali” – și, deci, aveau dreptul să îi prigonească, tortureze, ucidă.
   Un exemplu este Alan Turing, fondatorul științei cibernetice și grație căruia, probabil, citiți și scrieți acum comentarii pe net. Capacitatea lui a dus și la decodarea de mesaje ale naziștilor, ceea ce a facilitat victorii importante ale aliaților. Cu toate acestea, a fost urmărit penal și condamnat pentru… homosexualitate, în Anglia! Din fericire astfel de legi au dispărut din Europa, dar după cum putem vedea astfel de mentalități rămân încă foarte prezente. Atacurile asupra homosexualilor nu sunt o raritate în Europa și ele sunt alimentate exact de astfel de atitudini, cum văd cu tristețe pe acest site. Probabil multe sunt ale trolilor, dar știu că mulți oameni ”de bine” apleacă urechea și apoi repetă, adormiți, pentru că așa au auzit și ei mai demult…

 6. Peste boala mintala initiala mai sufera si de mania persecutiei. Erau arestati sau haituiti cu pietre inainte?
  Cu habotnicie inainte in noaptea mintii

 7. In lipsa de putinta de a se ocupa cu probleme mai importante parlamentul european se tine de cioace.

 8. Am citit „zona libera de persoanele LGBTQWERTY”. 🙁

 9. este pentru prima data in istoria lumii cind se intimpla asa ceva , cind apropape un intreg continent intelege si accepta , ca de stiu se stia de mult , ce inseamna natura umana , ce inseamna omul si cum fiecare om are dretpul as trai propria viata intima cum se simte in stare sa o faca . scuzele tardive ale guvernelor lumii nu tin locul celor intimplate pina azi in multe locuri ce contin civilizatii mult mai dezvoltate .

  • Romania nu e inca pregătită! Dovada stau cozile la lons moaște si comentariile conationalilor nostri

  • Dar pe banii lor.Nu pe banii celorlalti,obtinand obligatii pentru ceilalti de a le sustine stilul de viata prin diferite sprijine la sistemul de sanatate etc.
   Daca te bate cineva ca joci sah in parc,nu inseamna ca daca dupa ai dreptul sa joci sah in parc,inseamna ca intri intr-un parteneriat de jucat sah cu beneficii obtinute de la stat si implicit cu bani de la restul cetatenilor,sa nu confundam.

  • Si pederastii au voie la parerea lor, fair enough!

 10. Europa de vest este o societate decadenta care sprijina degeneratii in loc sa ii marginalizeze. Si da, voi vota Aur data viitoare. Asta dupa ce am votat Usr.

  • Subscriu, si eu sunt fost votant USR+, schimb partidul si probabil aleg AUR.
   Europa crestina si alba.

  • Astia de voteaza HAUR sunt crestinopati, dar tot gay sunt. E plin BOR-ul de fetite in fuste negre, macar astia au dezlegare la poponet pt ca le-o da ala batut in cuir de a fost facut de fexioara Maria si un Magar(animal). Iosif nu putea sa faca asa ceva, nu il tineau balamalele. Distractivi mai subt auriferii astia. Doambe Hajuta!

 11. Sa faca ce vor, dar adevarul este ca nu prea ne intereseaza situatia lor asa cum s-a vazut si la referendum. Hai sa rezolvam cu traficul de persoane, saracia si altele. Inclusiv dezbaterile publice pe aceasta tema consuma bani si timp pe care ar trebui sa-l folosim in alte directii mai presante.

 12. O aiureala, scornita de ideologia stangii. Parlamentari care nu s-au consultat cu electoratul lor, daca doresc sau nu o asemenea declaratie. Este dovada servilismului in fata „political correctness” si pana la urma o manifestare de sfidare a electoratului.

 13. Equality Act a fost adoptat pe 25 Februarie anul acesta in USA. Cititi pe net ce dezastru aduce in viata copiilor!

 14. Sper sa se ajunga la situatii absurde ca in Canada unde unii barbati merg si se declara femei pentru a plati o asigurare mai mica sau sa beneficieze de alte privilegii

 15. Îi mai știți pe cei care spuneau că noi suntem majoritari, deci minoritățile trebuie să accepte deciziile majorității?

  Ei bine, acei oameni au aflat azi că marea majoritate dintre noi este de acord să-i trateze cu respect pe lgbt, iar cei care seamănă ură sunt în minoritate.

  Cu alte cuvinte, au fost învinși cu propriile arme. Sper să reflecteze la asta atunci când caută vrajbă la adăpostul unei majorități.

 16. Pederaștii s-au infiltrat la nivel înalt si acum profită de privilegiul de a legifera.
  Politicienii supuși sub lesa mass-mediei bine mufată la fonduri din surse dubioase, cu scopuri neclare, scriu o pagină la decăderea morală a Europei.
  Cu forța!

  Nimeni nu a făcut un sondaj între cei 500 milioane de cetățeni care sa fie întrebați dacă astfel de teme sunt prioritare!
  Cati bani se consumă cu această temă si care e efectul dorit?
  De ce se crează impresia că această temă este axis mundi?

  • E axis mundi pentru tine, Cetățene.

   Pentru cei mai mulți dintre noi e o declarație care trece fără vreun efect advers, o afirmație în sprijinul normalizării relațiilor dintre oameni indiferent de orientarea sexuală a fiecăruia.

   Nu îți pare stupid să te inflameze afirmația că în UE nu va fi permisă discriminarea pe criterii de orientare sexuală?! Sau poate îți place să discriminezi pe diverse criterii, cât mai multe…

  • Stii care e efectul acestei declaratii? Ioropa se va umple de totzi lgbtistii din toate tarile, care vor cere azil spunand ca sunt molestati la ei acasa. Kkam asa va fi treaba.

  • Adică nu ești doar homofob, ești și xenofob. Ok… Alte fobii?

  • Sunt alergic la viespi. Se pune? Nu o sa va iasa sa umpleti continentul de culorile alea, oricat va doriti. Deja restul oamenilor incep sa se jeneze ca s au nascut din mama si tata, dar voi trebe sa schimbati pana si asta – trebe sa ne fie rusine sa mai pomenim de familie, mama, tata, negru, alb, etc. Vede ti va de treaba, nu ne mai fluturati atatea steagul vostru, ca chiar nu ne intereseaza ce faceti in dormitor, nu sunteti speciali.

  • Faci o mare confuzie: sunt foarte hetero și nu, într-adevăr, nu e nimic special în a fi hetero. Așa cum nu e nimic special în a fi gay. Așa cum nu e nimic special în faptul că unora le plac andivele și altora nu. Tocmai de-aia nu am apucături tribaliste, ca tine. În lumea ta andiva e obligatorie, dacă unuia nu îi place e automat exclus…

  • Ma intorc la trib cu maimutzele mele, te las pe tine in lumea ta moderna si stramba cu tata1 si tata2. Tolerantule!

 17. Pai ca sa voteze „bucatarii” de la „Bruxel”? Am vazut la ce petreceri se duc parlamentarii mUE. Asta e problema acuma, restul sunt rezolvate.

 18. JALNIC!!!
  Au rezolvat problemele legate de pandemie, saracie, coruptie, etc…??!!!!!