G4Media.ro

Părinții „Regelui cripto”, dați în judecată pentru milioane de dolari ”transferați în…

Sursă foto: Pexels

Părinții „Regelui cripto”, dați în judecată pentru milioane de dolari ”transferați în mod fraudulos” / Managerii de la FTX încearcă să recupereze banii de la cuplu.

Părinții fondatorului FTX, Sam Bankman-Fried, au fost dați în judecată pentru banii pe care se presupune că i-au primit în mod necuvenit de la firma de criptomonede înainte de prăbușirea acesteia.

Într-un dosar, managerii firmei falimentare îi acuză pe cei doi soți că au deținut milioane de dolari „transferați în mod fraudulos” și că au închis ochii la comportamentul necorespunzător al companiei, transmite BBC.

Acțiunea a fost depusă în numele celor cărora li se datorează bani după falimentul firmei.

Căderea companiei a dus la arestarea lui Bankman-Fried anul trecut.

Procurorii americani l-au acuzat pe fostul miliardar, supranumit cândva „Regele cripto”, că a transferat ilegal milioane de dolari de la bursă pentru a acoperi pierderile de la firma sa de tranzacționare, pentru a face donații politice și pentru a cumpăra proprietăți.

El a negat acuzațiile și se află în închisoare în așteptarea procesului de luna viitoare.

Avocații părinților săi au declarat că afirmațiile împotriva lor sunt „complet false” și au fost concepute pentru a afecta șansele fiului lor la proces.

Acțiunea în justiție, depusă ca parte a unui proces mai amplu de faliment, afirmă că părinții dlui Bankman-Fried – pe atunci ambii profesori la Universitatea Stanford – și-au exploatat „accesul și influența în cadrul întreprinderii FTX pentru a se îmbogăți, direct și indirect, cu milioane de dolari”.

Ei au primit un cadou de 10 milioane de dolari (8 milioane de lire sterline) în numerar din fonduri care aparțineau Alameda, o companie parteneră a FTX, în timp ce FTX le-a oferit, de asemenea, o proprietate de 16,4 milioane de dolari în Bahamas, potrivit dosarului.

FTX a fost cândva una dintre cele mai mari firme de tranzacționare de criptomonede din lume, deținând active în valoare estimată de 15 miliarde de dolari în 2021. Anul trecut a cerut falimentul, după ce o grabă bruscă a clienților de a retrage fonduri a dezvăluit un gol uriaș în finanțele companiei, despre care se spune că valora până la 8 miliarde de dolari.

Managerii firmei falimentare spun că aceasta a fost folosită de dl Bankman-Fried și de alte „persoane din interior” ca un „purcoi de economii”, iar părinții săi „au ajutat la perpetuarea sau au beneficiat de această generozitate frauduloasă”.

În dosar se susține că tatăl său, Allan Joseph Bankman, expert în legislația fiscală din SUA, a fost consilier al FTX și „a jucat un rol cheie în perpetuarea acestei culturi a declarațiilor false și a proastei gestiuni și a ajutat la mușamalizarea unor acuzații care ar fi dezvăluit frauda”.

De asemenea, el a ajutat la anularea unei plângeri interne privind o presupusă manipulare a prețurilor, făcută în 2019, se adaugă.

Dl Bankman ar fi fost tratat la sejururi la hoteluri care costau 1.200 de dolari pe noapte, în timp ce procesul citează mesaje în care se plânge că a primit un salariu de 200.000 de dolari, susținând că ar fi trebuit să fie de 1 milion de dolari.

Între timp, mama domnului Bankman-Fried, Barbara Fried, a ajutat la direcționarea donațiilor politice ale fiului său, încurajându-l să ascundă sursa acestora, potrivit dosarului.

Managerii de la FTX încearcă să recupereze banii de la cuplu.

Căderea domnului Bankman-Fried, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din industrie, a provocat un cutremur în acest sector și a contribuit la intensificarea controlului de reglementare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...