G4Media.ro

Parchetul rus cere o amendă de circa 10.600 de euro împotriva opozantului…

Parchetul rus cere o amendă de circa 10.600 de euro împotriva opozantului Navalnîi, pentru defăimarea unui fost combatant în cel de-al Doilea Război Mondial

Parchetul rus a cerut marţi impunerea unei amenzi în valoare de 950.000 ruble, circa 10.600 de euro, împotriva principalului opozant al Kremlinului aflat în prezent în închisoare, Aleksei Navalnîi, judecat pentru defăimarea unui fost combatant din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, informează o jurnalistă a AFP prezentă la audieri.

În condiţiile în care Navalnîi avea o condamnare de 3 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare în momentul faptelor, Parchetul a cerut de asemenea ca opozantul să ispăşească şi această pedeapsă.

Un alt tribunal a decis deja luna aceasta transformarea pedepsei cu suspendare în una cu executare.

Militantul anticorupţie este acuzat că ar fi distribuit informaţii „mincinoase” şi „injurioase” cu privire la un veteran de război, care apărase într-un videoclip al campaniei din vara trecută referendumul privind întărirea puterilor lui Vladimir Putin. Opozantul îi calificase pe cei care interveneau în acest videoclip, între care veteranul respectiv, drept „ruşine a naţiunii” şi „trădători”.

Procesul a început la 5 februarie, cu mărturia de la distanţă a acuzatorului lui Navalnîi, Ignat Artiomenko, fost combatant în vârstă de 94 de ani, aflat într-o stare de sănătate precară.

Inamic declarat al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, 44 de ani, a fost condamnat la 2 februarie la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru că ar fi încălcat un control judiciar datând din 2014.

El acuză autorităţile că vor să-l reducă la tăcere după ce a supravieţuit, în vara trecută, unei tentative de otrăvire de care îl face responsabil pe preşedintele Vladimir Putin.

Arestarea lui Navalnîi în 17 ianuarie, la întoarcerea sa în Rusia după cinci luni de convalescenţă în Germania, a suscitat manifestaţii de susţinere, reprimate cu brutalitate în toată ţara, cu peste 10.000 de arestări.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Bine, în fotografie nu e Navalnâi, dar parcă mai contează detaliile astea tehnice pentru G4Media?

  2. 13:44 in imagine e fra-su.