G4Media.ro

Parcările din sectorul 3, reguli noi/ Locurile nenominale vor costa 5 lei…

Sursa foto: Facebook/Primăria Sectorului 3

Parcările din sectorul 3, reguli noi/ Locurile nenominale vor costa 5 lei pe oră de luni până duminică, indiferent de oră/ Deținătorii de autorizații nenominale parchează gratuit pe orice loc nenominal din sector între 8 și 18

Consiliul Local Sector 3 a schimbat Regulamentului privind gestionarea locurilor din parcările de reşedinţă, printr-un proiect de hotărâre adoptat în şedinţa de luni și a stabilit un tarif orar pentru anumite locuri.

Conform actului normativ, adoptat cu 16 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi nouă abţineri, locurile de parcare nenominale, ca regulă generală, se pot utiliza contra cost, pe o perioadă limitată, de luni până duminică, de orice persoană fizică sau juridică aflată în tranzit, excepţie făcând parcarea subterană Decebal, pentru care se vor respecta prevederile hotărârii Consiliului Local nr. 24 din februarie 2022, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru utilizarea locurilor de parcare nenominale, pe durata întregii săptămâni, de luni până duminică, indiferent de oră, se stabileşte un tarif unic orar de 5 lei inclusiv TVA. Tariful de parcare orar nu poate fi fracţionat.

Deţinătorii autorizaţiilor de parcare emise de Primăria Sectorului 3 pentru locurile de parcare nenominale pot utiliza, de luni până duminică, în intervalul orar 8,00-18,00, orice loc de parcare nenonimal din sector, fără achitarea tarifului unic orar.

Autorizaţiile de parcare eliberate ca urmare a atribuirii unui loc de parcare nominal dau dreptul titularului acestuia să utilizeze locul de parcare, de luni până duminică, iar în cazul în care locul de parcare este liber pe acesta poate parca orice persoană care tranzitează zona, cu condiţia afişării la loc vizibil a unui număr de telefon pentru a putea fi contactat, iar în maxim 15 minute de la momentul contactării de titular, să elibereze locul ocupat.

Nerespectarea se sancţionează cu ridicarea autovehiculului, în urma constatării organelor competente, toate costurile revenind conducătorului auto sau proprietarului acestuia, în cazul în care şoferul nu este identificat.

Autorizaţiile de parcare eliberate pentru locurile de parcare nenominale le dau dreptul titularilor acestora să utilizeze atât locurile de parcare nenominale din zona menţionată în autorizaţia de parcare pe care o deţin, cât şi orice loc de parcare nenominal de pe raza Sectorului 3, de luni până duminică, între orele 8,00 şi 18,00.

Actul normativ modifică Regulamentul privind gestionarea locurilor de parcare de reşedinţă din Sectorul 3 aprobat prin hotărârea Consiliului Local nr. 346/30 august 2022, cu modificările şi completările ulterioare, actualizat conform unor prevederi din hotărârea Consiliului Local nr. 219 din 18 mai 2023.

Prevederile hotărârii intră în vigoare la data intrării in vigoare a hotărârii Consiliului Local nr. 219 din 18 mai, respectiv 17 iunie.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Nu inteleg de ce ati ales asa o poza din cer? Si nici nu arata a fi din anotimpul asta? V-as trimite eu una, de pe strada Valea Buzaului unde parcarile desenate de Negoita sunt in continurarea trotuarului, de-a lungul trecerii, iar in coltul din stanga, unde ai putea sa iesi in strada pentru a ocoli masina parcata se afla un tomberon. Ori mai bine, ilustrati cu parcari puse la 1 m de trecerea de pietoni (e plin sectorul de asa ceva).