G4Media.ro

Paramedicii din Hunedoara protejați cu costume de zugrav pe care le-au cumpărat…

Paramedicii din Hunedoara protejați cu costume de zugrav pe care le-au cumpărat dintr-un magazin de bricolaj / Directorul asociației care coordonează SMURD în județ: Nu avem echipamente

Paramedicii de pe echipajul SMURD Simeria, județul Hunedoara, au fost trimiși, luni, la un caz în care pacientul prezenta probleme respiratorii. Fără echipamente de protecție, parmedicii și-au cumpărat  costume destinate zugravilor, de la un magazin de bricolaj. Cei de la 112 le-au spus că echipamentul e suficient și i-au trimis la caz. Petru Mărginean, președintele Asociației Salvital care coordonează SMURD Hunedoara, a declarat că nu au echipamente de protecție, scrie Gazeta de Dimineață.

Luni, conducerea Salvital, coordonatoarea activității SMURD în județul Hunedoara, a solicitat autorităților să aloce echipament de protecție paramedicilor. La circa 24 de ore de la acel moment, situația este aceeași.

Echipajul SMURD Simeria a fost solicitat luni să preia un pacient de 51 de ani, din comuna Hărău. Bărbatul avea probleme respiratorii și se temea că ar putea avea coronavirus.

”Paramedicii au spus medicului din dispeceratul 112 că nu au primit echipamente de protecție de la Spitalul Județean de Urgență Deva, care este obligat conform protocoalelor SMURD și a legislației în vigoare să asigure aceste echipamente de protecție omologate. Au specificat că și-au achiziționat din banii lor combinezon de unică folosință și mască de protecție de la un magazin de bricolaj, dar nu e nicidecum echipamentul omologat pentru coronavirus. Medicul din dispeceratul 112 a spus că e suficient echipamentul lor improvizat și i-a trimis la caz”, a declarat Petru Mărginean, președintele Asociației Salvital.

Potrivit sursei citate, la finalul intervenției, paramedicii au anunțat DSP Hunedoara că au stat timp de mai multe ore în contact cu un bolnav suspect de coronavirus.

”Funcționarul de la DSP le-a spus că până când nu se confirmă infecția cu coronavirus a pacientului, ei trebuie să meargă la muncă. Echipajul de urgență a procedat totuși luând măsuri de siguranță. Au scos ambulanța de pe intervenție, aceasta a fost dezinfectată prin nebulizare la Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara, iar paramedicii s-au autoizolat la domiciliu”, spune Mărginean.

Șeful Salvital Hunedoara cere din nou Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să ia măsurile care se impun pentru ca acest tip de situații să nu se mai repete. Conducerea Salvital cere imperativ ca paramedicii SMURD să beneficieze de echipamentele de protecție omologate cerute de noul context al intervențiilor de prim-ajutor calificat.

”Noi muncim pentru voi, voi asigurați echipamente omologate paramedicilor”, mai spune Mărginean.

Salvital face și ea demersuri pentru a cumpăra echipamente omologate pentru paramedici, însă afirmă că șansele de a găsi sunt mult mai mici comparativ cu cele ale autorităților din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Sursa foto: Asociația Salvital

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. De unde echipamente ? Banii s-au dus in hectarele de vile ale lui „mama sunt eu oprisan”, in conturile baronilor si securistilor, in buzunarele andonicului, gadelui, buscului, coroiului,…

 2. Si la intoarcere i-a hranit cu dulciuri, tort, bere, paine, alune etc. Ca pe niste eroi.

 3. De unde echipamente ? Aproape o jumatate de miliard de euro au fost luati de asa zisul stat roman si dati fratilor micula!

 4. https://text.npr.org/s.php?sId=814929294
  ” Both the masks made for medical personnel and for consumer purchase require a once-obscure material called melt-blown fabric. It’s an extremely fine mesh of synthetic polymer fibers that forms the critical inner filtration layer of a mask, allowing the wearer to breath while reducing the inflow of possible infectious particles.

  „We’re talking about fibers where one filament has a diameter of less than one micron, so we are in the nano area,” said Markus Müller, the sales director at German company Reicofil, a major provider of melt-blown machine lines.

  And there’s now a global shortage of melt-blown fabric due to the increased demand for masks — and the difficulty in producing this material.

  Costing upward of 3.8 million euros ($4.23 million) apiece, the machine that creates this fabric melts down plastic material and blows it out in strands, like cotton candy, into flat sheets of melt-blown fabric for face masks and other filtration products. A similar line of machines can create a related kind of fabric, called spun-bond fabric, also used in face masks and in medical protection suits worn by health-care workers.

  The machines are not easy to make because of the exacting precision required, says Müller: „You need to stretch these fibers by hot air, and [the air] needs to be in perfect condition over the width of the machine. The biggest dilemma is that many of the machines are not producing consistent quality.”

  Reicofil’s Müller says he gets more than four dozen requests a day, mainly from China, to buy melt-blown fabric and production lines but has to turn nearly all of them away; making a single machine line takes at least five to six months.

  Un afacerist dispus sa investeasca?
  Macar ne tecem pe lista de asteptare.

  https://www.reicofil.com/en/pages/meltblown_lines

 5. De unde echipamente ? De unde bani de echipamente, cand se platesc privilegii de neimaginat tudoreilor, cumularzilor ?

 6. Supun riscului maxim niste oameni de care o sa mai avem nevoie ( ce[?],au fost prorogate toate celelalte boli?!) ,doar pentru a se opune selectiei naturale.Impart oamenii in doua categorii: cei care au obligatia sa se sacrifice si cei care au dreptul de a fi salvati.Sa mai auzim niste comentarii pe tema salarizarilor si valorilor pensiilor si alte cacaturi despre contributivitate.Fmmv!

 7. Romania, tara de hoti si curve.Tara asta blestemata e prinsa mereu nepregatita.Prostanu ala de Arafat ce spune?

 8. Carne de tun, că la Stalingrad doi cu o pușcă

 9. Vorba aceia. Avem de toate.

 10. Buna dimineata!”Scârba profundă „cred că vorbești despre tine si rudele tale!Nu este de vina o țară că tu nu te suporți!!!Si ,cred că apelativele utilizate sunt pentru că doar aceste persoane le cunosti!!!Dacă nu te suporți,ești liber să pleci!Cu tot neamul tau de „hoti si curve”dar,să nu faci că Diaspora care,subit si-a adus aminte ca face parte din cetățenii acestei țări după ce,au lăsat pe altii sa le păstreze identitatea națională!!Totodată,când vei avea studiile domnului Arafat,poți să îți permiți să te iei de șireturi cu dansul dar,tinand cont ca nici la Cotroceni nu exista atâția ani de studii cati are domnul Arafat pot doar,sa iti spun ca iti admit „Scârba profunda”vizavi de tine și idolii tai!!!

 11. Buna dimineata!”Scârba profundă „cred că vorbești despre tine si rudele tale!Nu este de vina o țară că tu nu te suporți!!!Si ,cred că apelativele utilizate sunt pentru că doar aceste persoane le cunosti!!!Dacă nu te suporți,ești liber să pleci!Cu tot neamul tau de „hoti si curve”dar,să nu faci că Diaspora care,subit si-a adus aminte ca face parte din cetățenii acestei țări după ce,au lăsat pe altii sa le păstreze identitatea națională!!Totodată,când vei avea studiile domnului Arafat,poți să îți permiți să te iei de șireturi cu dansul dar,tinand cont ca nici la Cotroceni nu exista atâția ani de studii cati are domnul Arafat pot doar,sa iti spun ca iti admit „Scârba profunda”vizavi de tine și idolii tai!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.