G4Media.ro

Papa Francisc cere stoparea “spiralei violențelor” în Orientul Mijlociu

Sursa: Facebook/ Viktor Orban

Papa Francisc cere stoparea “spiralei violențelor” în Orientul Mijlociu

Papa Francisc a făcut un „apel urgent” împotriva unei „spirale de violență” după atacul cu rachete și drone al Iranului asupra Israelului, avertizând asupra unei potențiale conflagrații regionale, transmite The Guardian.

„Fac un apel presant pentru a se pune capăt oricărei acțiuni care ar putea alimenta o spirală a violenței care riscă să antreneze Orientul Mijlociu într-un conflict și mai mare”, a declarat suveranul pontif după tradiționala rugăciune de duminică în Piața Sfântul Petru de la Vatican.

„Mă rog și urmăresc cu îngrijorare, dar și cu durere, veștile care au sosit în ultimele ore despre înrăutățirea situației din Israel din cauza intervenției Iranului”, le-a spus papa credincioșilor.

„Nimeni nu ar trebui să amenințe existența altora. Toate țările trebuie, totuși, să fie de partea păcii și să-i ajute pe israelieni și palestinieni să trăiască în două state, unul lângă altul și în siguranță”, a spus el.

„Acesta este dreptul lor”, a insistat Francisc în timp ce a repetat încă o dată apelurile anterioare pentru încetarea focului în Gaza și „negociere”.

Suveranul pontif a mai cerut lumii să „ajute populația care se confruntă cu o criză umanitară” în Gaza și a îndemnat la „eliberarea imediată a ostaticilor răpiți în urmă cu câteva luni” de Hamas.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce nu inteleg eu la acest Papa: de ce ‘cere’ si nu se roaga?! Nu e mai eficient asa?! NU asta-i ideea!!!

  2. Papa,s-ar ruga la Bunul Dumnezeu,dar acesta e puțin plecat să joace zaruri cu bunul său prieten,Einstein.