G4Media.ro

Pandemia de COVID-19 a ucis mai mulţi americani decât gripa spaniolă din…

Pandemia de COVID-19 a ucis mai mulţi americani decât gripa spaniolă din 1918-1919, devenind cea mai gravă pandemie din istoria recentă a Statelor Unite

Pandemia de COVID-19 a ucis mai mulţi americani decât gripa spaniolă, în 1918-1919, arată date publicate de către Universitatea Johns Hopkins, de referinţă în domeniu, relatează AFP, citată de News.ro.

Peste 675.700 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în Statele Unite, potrivit celui mai recent bilanţ întocmit luni după-amiaza (ora locală) de către universitate.

Potrivit unor istorici de la Centrul de Prevenţie şi Luptă împotriva Bolilor (CDC), principala agenţie sanitară din Statele Unite, gripa spaniolă a ucis cel puţin 50 de milioane de oameni în lume – dintre care 675.000 în Statele Unite.

Gripa spaniolă şi-a pierdut, astfel, luni, titlul de cea mai gravă pandemie din istoria recentă a Statelor Unite.

Însă, spre deosebire de COVID-19, această pandemie a fost extrem de sângeroasă în rândul categoriilor de vârstă care se presupune că sunt cele mai sănătoase – inclusiv copii în vârstă de până la cinci ani şi persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani.

Este de asemenea de notat că, în urmă cu aproape un secol, populaţia americană reprezenta doar o treime din populaţia americană din prezent.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Omiteti populatia si densitatea din vremea gripei spaniole.

  2. stirea trebuia sa inceapa cu finalul, adica:

    în urmă cu aproape un secol, populaţia americană reprezenta doar o treime din populaţia americană din prezent.

  3. Alta stire cu sens manipulatoriu, chiar daca sensul manipularii este pozitiv. Cand dai valori referitoare la populatie si nu numai, trebuie sa furnizezi si procentul din intreg. Deci evident ca procentul de mortalitate actual in SUA este mult mai mic decat cel inregistrat la gripa spaniola.

  4. Da, cunoastem …a mai fost prevestita apocalipsa tot pe acest model in Norvegia..

  5. Este jenant acest articol de 2 bani.
    Populatia americii e de 3 ori mai mare ca atunci.Raportat la numarul actual de cetateni ai SUA este mai mic numarul.Cam de 3 ori mai mic adica.