G4Media.ro

Pakistanul va avea nevoie de peste 10 miliarde de dolari pentru a…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Taj Aji

Pakistanul va avea nevoie de peste 10 miliarde de dolari pentru a repara pagubele provocate de inundații

Pakistanul va avea nevoie de peste 10 miliarde de dolari pentru a repara pagubele provocate de ploile musonice şi a reconstrui infrastructura avariată, a declarat marţi ministrul Planificării şi Dezvoltării din această ţară, citat de AFP, preluată de Agerpres.

„Au fost provocate pagube masive infrastructurii, în special în sectoarele telecomunicaţiilor, drumurilor, agriculturii şi mijloacelor de trai”, a precizat Ahsan Iqbal.

O treime din Pakistan se află în prezent sub ape, după cele mai grave ploi musonice din ultimele trei decenii.

Inundaţiile au ucis cel puţin 1.136 de persoane, apele luând nenumărate case şi distrugând terenuri agricole vitale pentru economia ţării.

Peste 33 de milioane de persoane, adică unul din şapte pakistanezi, au fost afectate de inundaţii şi circa un milion de locuinţe au fost distruse sau grav avariate.

Autorităţile şi organizaţiile umanitare se străduiesc să accelereze furnizarea de ajutoare pentru persoanele afectate de inundaţii, însă sarcina este dificilă, deoarece apele au distrus numeroase drumuri şi poduri, izolând complet unele zone. În sud şi vest aproape că nu mai există teren uscat, iar persoanele strămutate sunt nevoite să se înghesuie pe drumurile principale sau pe căi ferate situate la înălţime.

De asemenea, în zonele muntoase din nord, autorităţile încă încearcă să ajungă în sate izolate, ceea ce s-ar putea creşte în continuare bilanţul deceselor de la debutul musonului, în luna iunie.

Inundaţiile au venit în cel mai prost moment posibil pentru Pakistan, care solicitase deja ajutor internaţional pentru a-şi ajuta economia aflată în dificultate. Guvernul a declarat starea de urgenţă şi a cerut sprijinul comunităţii internaţionale.

Primele avioane cu ajutoare umanitare au sosit duminică din Turcia şi Emiratele Arabe Unite. Alte ţări, printre care Canada, Australia şi Japonia, s-au angajat, de asemenea, să ajute.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a dat luni acordul pentru reluarea unui program de sprijin financiar, negociat de mult timp şi esenţial pentru această ţară, şi a anunţat deblocarea unui pachet de 1,1 miliarde de dolari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. urmaresc cu atentie si preocupare
    1350 x تعزیت/taziyat

  2. Mda, numai pe teroristii aia mai lipsea sa ii mai ajutam… Sa investeasca mai putin in armament si bombe nucleare si obsa aiba si bani de inundatii.

  3. Bugetul armatei pakistanului e de peste 7 miliarde de dolari anual. Pibul e de peste 250 de miliarde anual. Cred ca isi permit sa aloce 10 miliarde pentru inundatii.