G4Media.ro

Pakistanul îndeamnă statele occidentale să se înțeleagă cu talibanii pentru a evita…

sursa foto: UNICEF

Pakistanul îndeamnă statele occidentale să se înțeleagă cu talibanii pentru a evita o criză a refugiaților

Comunitatea internațională trebuie să se înțeleagă cu talibanii pentru a evita o criză umanitară și de refugiați în Afganistan, a spus consilierul pentru securitate națională din Pakistan.

Dr. Moeed Yusuf a spus că „nu există panică la frontiere” cu Pakistanul, în ciuda informațiilor din spațiul public despre mii de oameni care s-au adunat la trecerea terestră Spin Boldak.

„Până în prezent, binecuvântarea este că nu a existat un conflict prelungit și vărsare de sânge, astfel încât fluxul de refugiați … de fapt nu a venit”, a declarat Yusuf pentru BBC.

El a spus că o altă criză umanitară în Afganistan nu este inevitabilă, ci doar dacă comunitatea internațională „învață din greșelile din trecut” și nu creează un vid de securitate „abandonând” afganii obișnuiți.

„Există o realitate pe teren. Talibanii dețin controlul ”, a spus el. „Trebuie să-i păstrăm sinceri față de promisiunile lor, dar să ne angajăm de dragul afganilor obișnuiți. Altfel vom ajunge în același loc. Nu a fost bine ultima dată”, a mai spus Yusuf.

Sursa foto: UNICEF

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Imi plac baietii.Adica , islamicii nostri fundamentalisti, care ne apartin, nu trebuie suparati iar toate ajutoarele promise , inclusiv cele date de UE 500 mil, sa fie onerate cat mai repede.Bravos!

  2. Pakistanul indeamna occidentul sa se inteleaga cu Pakistanul

    • Pakistanul indeamna occidentul sa-i convinga pe afganii obisnuiti, adica ne-talibani, sa fie cuminti si sa se supuna talibanilor. Ca sa-i pastram sinceri fata de promisiunile lor.
      „Ca altfel ajungem in acelasi loc”