G4Media.ro

Pakistan cere hotelurilor din capitală să le facă loc miilor de refugiați…

Pakistan cere hotelurilor din capitală să le facă loc miilor de refugiați din Afganistan

Autorităţile din capitala pakistaneză au cerut hotelurilor să nu accepte oaspeţi locali pentru următoarele trei săptămâni pentru a le face loc miilor de persoane ce aşteaptă să fie evacuate din Afganistan, informează vineri DPA.

Un magistrat de la autoritatea teritorială a capitalei Islamabad a cerut hotelierilor să rezerve toate camerele vacante pentru guvern pentru următoarele 21 de zile, într-o ordonanţă emisă în noaptea de joi spre vineri.

Potrivit ordonanţei, mii de evacuaţi şi pasageri ai zborurilor de tranzit sunt aşteptaţi să ajungă la Islamabad şi autorităţile au nevoie de camere pentru a-i caza.

Se aşteaptă ca eforturile de evacuare a cetăţenilor occidentali şi afganilor care fug de răzbunarea talibanilor să fie ridicate vineri după atentatele sinucigaşe mortale comise joi la una din intrările aeroportului din Kabul.

Separat, oficiali de la Autoritatea Aviaţiei Civile din Pakistan au declarat că interpreţi afgani care au lucrat cu forţele internaţionale şi încearcă acum să fie evacuaţi vor fi aduşi în Pakistan.

Aranjamente au fost făcute pentru a găzdui temporar interpreţii în oraşul din sud Karachi, în Peshawar (nord-vest) şi în unele oraşe din provincia centrală Punjab, potrivit Autorităţii.

Mii de occidentali şi afgani au fost evacuaţi prin aeroportul din Kabul de la recucerirea ţării de către talibani anterior în această lună.

Există temeri că talibanii le vor face rău celor care au ajutat trupele şi organizaţiile internaţionale în ultimele două decenii, inclusiv apărători ai drepturilor omului, oficiali ai guvernului înlăturat de la putere şi jurnalişti.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter