G4Media.ro

Oscar Pistorius va fi eliberat din închisoare în ianuarie / Fostul campion…

Sursa foto: Captură video

Oscar Pistorius va fi eliberat din închisoare în ianuarie / Fostul campion olimpic a împuşcat-o mortal pe iubita sa, de Ziua Îndrăgostiţilor, în 2013

Fostul campion paralimpic sud-african Oscar Pistorius, încarcerat în 2014 pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, va fi eliberat în data de 5 ianuarie, el obţinând eliberarea condiţionată, au anunţat autorităţile, transmite News.ro.

Departamentul pentru servicii corecţionale a confirmat că sportivul va fi eliberat condiţionat „efectiv”, în timpul unei audieri care a avut loc vineri.

Pistorius a împuşcat-o mortal pe Steenkamp de Ziua Îndrăgostiţilor, în 2013.

El a fost iniţial condamnat la cinci ani de închisoare în 2014 pentru ucidere din culpă, dar Curtea Supremă de Apel l-a găsit vinovat de crimă la sfârşitul anului 2015, după un apel al procurorilor.

A fost trimis din nou la închisoare pentru şase ani în 2016, după o sentinţă a Înaltei Curţi, care a fost mai puţin de jumătate din pedeapsa minimă de 15 ani solicitată de procurori.

În 2017, Curtea Supremă a mărit de peste două ori pedeapsa pentru crimă la 13 ani şi cinci luni, spunând că pedeapsa de şase ani de închisoare a fost „şocant de blândă”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...