G4Media.ro

Oros: În perioada stării de urgenţă, când nimeni nu cerea închiderea pieţelor,…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Oros: În perioada stării de urgenţă, când nimeni nu cerea închiderea pieţelor, unii primari, tocmai pentru a sabota măsurile pe care Guvernul atunci le lua, au închis pieţele. Acum situaţia e alta

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, se arată convins că autorităţile locale şi administratorii de pieţe „de bună credinţă” vor găsi soluţii în aşa fel încât producătorii agricoli să îşi poată comercializa în continuare mărfurile, deşi pieţele care funcţionează în spaţiile interioare se închid. Ministrul a declarat, la Realitatea Plus, că în perioada stării de urgență unii primari au închis piețele „ca să saboteze” măsurile Guvernului.

Eu readuc aminte tuturor că în perioada stării de urgenţă, când nimeni nu cerea închiderea pieţelor şi unii primari, tocmai pentru ca să saboteze măsurile pe care Guvernul atunci le lua, au închis pieţele, am ieşit public şi am spus că aceste pieţe trebuie lăsate deschise, cu respectarea tuturor normelor privind prevenirea acestei viroze. Acest lucru l-am făcut atunci deşi nu era campanie electorală, pentru că era necesar, era o altă situaţie epidemiologică. Acum trebuie să întărim şi că înăsprim măsurile, să restricţionăm circulaţia oamenilor pentru că e o altă situaţie epidemiologică. Eu sunt convins că toţi primarii responsabili şi administratorii de pieţe vor găsi soluţii. (….) Sunt soluţii şi dacă pieţele sunt deschise, şi dacă sunt în spaţii semi-deschise, şi dacă pieţele, unele dintre ele sunt în spaţii mici, închise, sunt soluţii pe care le-am identificat şi sunt convins că în zilele următoare peste tot se vor găsi soluţii”, a declarat Adrian Oros, citat de News.ro.

Ministrul Agriculturii a precizat că în urma unei discuții pe care a avut-o cu autorităţile din judeţul Cluj, s-au găsit soluţii pentru ca producătorii români să îşi poată comercializa în continuare mărfurile, iar cumpărătorii să poată beneficia de produsele româneşti.

Ministrul a explicat că, acolo unde s-a putut, au fost detaşaţi pereţii, iar unde nu s-a putut face astfel, mesele pentru producătorii de produse româneşti au fost mutate în spaţiile semideschise „astfel încât niciun producător local nu va avea se suferit, toţi vor fi pe piaţă ca şi până acum”.

Întrebat dacă autorităţile iau în calcul acordarea de compensaţii financiare acelor comercianţi care nu reuşesc să îşi vândă marfa din cauza restricţiilor, ministrul s-a arătat convins că „toţi primarii şi administratorii de pieţe care sunt bine intenţionaţi” au găsit soluţii pentru ca producătorii agricoli cu produse româneşti să şi poată continua activitatea.

„Cât priveşte compensarea pierderilor datorate evoluţiei COVID, acest lucru se întâmplă şi producătorii că ştiu”, a adăugat Adrian Oros, amintind de sprijinul din fonduri europene atât pentru producătorii din sectorul zootehnic, cât şi pentru cei din sectorul vegetal.

Sursa: News.ro

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului de monitorizare a alegerilor parlamentare, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Ce ai rezolvat tu in acest minister ? Ai aruncat cu despăgubiri ptr secetă în stânga și dreapta fără controale în teren , la fel si cu subvențiile aruncate fără să aducă plus valoare economiei , piețele sunt pline de bișnițari romi evazionisti.

    • Da,da, la Obor 80% din vanzatorii din piata sunt bisnitari. In Ardeal le zice cofarite. Au verificat cati au certificate de producator? O parte din marfa este din Bulgaria!!!! Tarabele sunt inchiriate de clanurile mafiote astfel incat producatorii adevarati nu mai au loc. Controleaza cineva asta???

    • las ca tine mall urile deschise…

  2. Ati gredit executand fara cap orfinele de afara ale multinationalelor, iar acum cautati scuze penibile. Pe speculatorii si bisnitarii cu mot din mallur de ce nu-i inchideti? Aa da pentru ca va finanteaza activistii ONGurile si partidele.

  3. Când ești mai mult politruc decât specialist în domeniul în care lucrezi, asta faci, vorbești prostii!