G4Media.ro

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se declară „foarte îngrijorată” în legătură cu răspândirea…

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se declară „foarte îngrijorată” în legătură cu răspândirea COVID-19 în Afganistan, în urma revenirii la putere a talibanilor

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se declară îngrijorată în ceea ce privește răspândirea COVID-19 în Afganistan, în contextul în care ofensiva şi victoria talibană au încetinit campania de vaccinare a populaţiei afgane, potrivit Reuters.

„Pe măsură ce situaţia din Afganistan continuă să se deterioreze, OMS este foarte îngrijorată cu privire la noile necesităţi de ordin umanitar şi de securitate din această ţară, inclusiv riscul apariţiei unor focare de boli şi creşterea transmiterii de COVID-19”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS Tarik Jasarevic.

Din cauza insecurității și impredictibilității situației din Afganistan, echipele mobile ale OMS sunt inactive în capitala Kabul de mai mult de 24 de ore.

Haosul de pe aeroportul din Kabul, unde mii de oameni au încercat să fugă din faţa ofensivei talibane, a dus la încetinirea livrărilor de medicamente şi echipamente medicale, ceea ce a înrăutăţit penuriile deja existente.

Jasarevic a afirmat că OMS, împreună cu alte agenții ale Organizației Națiunilor Unite (ONU), este determinată să își mențină prezența în Afganistan.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. 😂
  Asta e cea mai mare problemă în Afganistan, Covidul !

 2. Aoleu, pina acu’ stateau bine, dar cum venira talibanii pleosc si covidu-n „popolatie”.

 3. Pana una-alta, astia din Afganistan inca sunt mai liberi decat cei din Australia…

 4. Buoey afganilor, v-ati vaccinat ma? baaai v-am prins nevaccinati? masca purtati? baaaiii n-ati respectat distanta de 2m cand ati cucerit kabulul?

 5. Pareau mascati corespunzator 🙂

 6. 😂😂😂 chiar ma gandeam la voi, parca si mitralierele alea..trec asa din mână in mână..fara a fi dezinfectante…sa inteleg..dupa logica „experților ” oms..ca peste doua săptămâni va fi pace „eterna” in Afganistan??

 7. Oare asistăm la o manipulare planetara precum cea din 89 ? Sau primăvara arabă ?
  Empatizez cu victimele reale din Afganistan