G4Media.ro

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă purtarea măştilor sanitare în locuinţe când vine…

sursa foto: Pixabay.com

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă purtarea măştilor sanitare în locuinţe când vine cineva în vizită

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat miercuri purtarea măştilor sanitare în locuinţe pentru a preveni infectările cu noul coronavirus atunci când sunt primiţi vizitatori şi când nu poate fi respectată distanţarea fizică, relatează dpa.

În plus, măştile ar trebui purtate în locuinţe în timpul vizitelor atunci când nu este clar dacă încăperile au fost aerisite corespunzător, potrivit unui nou ghid de recomandări publicat de OMS miercuri la Geneva.

OMS recomandase anterior purtarea măştilor în spaţiile cu dimensiuni reduse, însă nu precizase liniile directoare pentru spaţiile private.

De asemenea, agenţia pentru sănătate din cadrul ONU recomandă în prezent o utilizare mai largă a măştilor în centrele medicale. Astfel, personalul administrativ şi alţi angajaţi care nu sunt implicaţi în acordarea de îngrijiri medicale au fost adăugaţi pe lista persoanelor care ar trebui să poarte în permanenţă măşti sanitare.

Pacienţii ar trebui, de asemenea, să poarte măşti în situaţiile în care intră în contact strâns cu alte persoane.

La începutul pandemiei de COVID-19, OMS îşi exprimase scepticismul cu privire la purtarea măştilor şi nu a susţinut pe deplin utilitatea acestora, chiar dacă mai multe ţări din Europa au început să copieze exemplul unor state din Asia unde măştile sunt utilizate la scară largă pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reiterat miercuri avertismentul său potrivit căruia măştile le-ar putea oferi oamenilor un fals sentiment de siguranţă, făcându-i să uite de alte măsuri esenţiale de prevenţie.

Sursa: Agerpres

Image by Engin Akyurt from Pixabay 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. …Iar Nicușor Dan sa purtați penele

  2. Astia … SPECIALISTII DE LA OMS in afara de masuri de astea de acum 1000 ani … mai stiu si altceva?
    Apropo, stie cineva … baietii si doamnele cu orgia sexuala din Belgia purtau masca?

  3. Nu merge la romani . Astia nu pot sa stea o perioada determinata fara sa primeasca in casa si pe altii . Stiu destui care nu suporta linistea si singuratatea . Intra in sevraj daca nu vorbesc 5 minute / daca nu dau muzica la maxim / daca nu sug 1000 de beri cu dobitocii de hahaiala .

    Ramineti numai in familie bai imbecililor ! O luna , doua , trei . Puneti-va ordine in ginduri in sentimente , in finantele personale . Poate va apropiati de rugaciune . Poate va spovediti . Curatati-va de mizeriile din viata . Astfel dispare si virusul asta prin nepropagare .

  4. Ăștia iar s-au trezit din somn!