G4Media.ro

Orban: Intenționăm să găsim o soluție să-i angajăm pe toți cei care…

Orban: Intenționăm să găsim o soluție să-i angajăm pe toți cei care au luat rezidențiatul în acest an

Premierul Ludovic Orban a anunţat duminică, în cadrul unei emisiuni TV, că se intenţionează găsirea unei soluţii pentru a angaja toţi medicii care promovează examenul de rezidenţiat în acest an, în condiţiile în care în lupta cu COVID-19 există o problemă legată de numărul cadrelor medicale.

„Acum e un moment important pe care n-avem cum să-l pierdem. E examenul celor care au terminat rezidenţiatul şi acolo intenţionăm să găsim o soluţie să-i angajăm pe toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul, să intre în acest dispozitiv de luptă, pentru că asta ne-ar furniza cadre medicale suplimentare de care avem nevoie ca de aer, pentru că, repet, noi n-avem probleme de paturi, de tot ce înseamnă dispozitive – injectomate, ventilatoare. Cu siguranţă aceste echipamente există, există peste capacitate. Limita mai degrabă provine din capacitatea de a mobiliza suficient personal pentru a menţine funcţionalitatea. Noi avem şi acum secţii ATI care nu lucrează la capacitatea maximă – sunt inclusiv în spitale COVID cu experienţă, pentru că nu au suficient personal să deservească paturile suplimentar”, a precizat premierul, la B1 TV.

El a adăugat că, în ceea ce priveşte numărul de paturi pentru pacienţii COVID-19, direcţiile de sănătate publică au cerut spitalelor non-COVID crearea unor saloane şi circuite separate unde să poată fi trataţi cei infectaţi cu noul coronavirus.

Referitor la cadrele medicale, Ludovic Orban a precizat că în ultima perioadă s-a apelat la foarte multe detaşări pentru a putea acoperi necesarul din unele spitale.

sursa foto: Asociația Dăruiește Aripi

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. In unele tari, studentii au fost pusi sa consoleze pacientii si ce altceva mai face melcul de familie. Dar e cam greu de crezut ca merge sa bagi absolventi de anul asta la ATI. Specialistul nu se face pe loc. Trebuie scos banul gros, ca sa ii aduci pe cei deja existenti unde poti (pensie, Germania, Moldova).

    Domnu’ Orban, ati incercat cu SOD Natural de la Cantacuzino?

  2. Da, de aceea a-ți scos așa de multe posturi în unele județe = 0.

  3. Daca de-abia acum intentioneaza…e de bine

  4. Cand vor muri oameni pe strada, voi tot veti anunta masuri pe viitor, inaplicabile si pompieristice…

    Deja sunteti asociati cu niste mincinosi ordinari, pentru ca asta sunteti. Va jucati cu formule si vreti sa faceti ce n-ati facut din martie pana acum: sa cresteti fortat locurile ATI, desi n-aveti doctori.

  5. “medicii care promovează examenul de rezidenţiat” sunt diferiti de “cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul”; ii diferentiaza 5-6 ani de pregatire.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.