G4Media.ro

Ora Pământului 2023: Mai mult de 8.000 de oraşe din 195 de…

Sursa foto: Pexels

Ora Pământului 2023: Mai mult de 8.000 de oraşe din 195 de ţări participă sâmbătă la cea mai mare acţiune voluntară de mediu

A 17-a ediţie a Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare acţiune voluntară de mediu din istorie, va fi marcată sâmbătă, la ora 20.30. Oameni, instituţii şi companii de pe tot globul vor stinge lumina şi se vor uni pentru a oferi o oră din timpul lor pentru planetă, în peste 8.000 de oraşe, din cele peste 195 de ţări, transmite News.ro.

De #OraPământului2023, WWF lansează o nouă provocare, pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina în intervalul 20:30 – 21:30: invită oamenii să renunțe la rutina zilnică și să petreacă o oră în care să desfășoare acțiuni care au ca scop protecția naturii.

“De Ora Pământului 2023, vrem să lansăm un obicei nou, acela de a dărui o oră pentru Pământ, în fiecare lună!  O oră în care, singuri sau alături de familie și prieteni, să facem ceva care să aibă legătură cu protecția naturii: putem să gătim cu ingrediente locale, să facem schimburi de haine, să plantăm sau să igienizăm zone din natură. Ora Pământului 2023 este o ocazie de a ne arăta grija față de natură și de a-i ajuta pe alții să înțeleagă importanța vitală pe care o are în viața noastră. Dacă trezim conștiința ecologică în oameni, avem o șansă să oprim degradarea naturii, pentru bunăstarea noastră și pentru generațiile viitoare. Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii și milioane de acțiuni de impact pentru casa noastră comună. Este important să ne unim eforturile și să fim împreună pentru crearea unui viitor sustenabil”, a declarat Hanny Bratu, director marketing WWF România.

WWF România sărbătorește Ora Pamantului 2023 printr-o acțiune de voluntariat în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” din București.  Astfel, sâmbătă, 25 martie 2023, între orele 10:00 – 14:00, WWF România invită toți iubitorii de biodiversitate la Grădina Botanică pentru a se (re)conecta cu natura. Participanții vor desfășura activități de întreținere între care tăierea lăstărișului, greblarea frunzelor și igienizare. Voluntarii se pot înscrie pe site-ul oficial al campaniei din România: https://wwf.ro/orapamantului/.

Pe lângă această activitate, WWF România va desfășura și alte acțiuni cu scop  educațional și va susține și promova instituțiile și companiile care aleg să sărbătorească Ora Pământului prin stingerea simbolică a luminilor și prin acțiuni prietenoase cu natura.  Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul https://wwf.ro/orapamantului/ și pe paginile de social media ale WWF România.

Biodiversitatea se pierde într-un ritm fără precedent, iar economia mondială este dependentă de natură. Mai mult de 50% din PIB-ul global depinde de bunurile și serviciile pe care ecosistemele naturale le generează. La nivel global, un milion de specii sunt amenințate cu dispariția, iar sănătatea ecosistemelor de care depindem se deteriorează mai rapid ca niciodată. La nivel European, situația este similară, 81% dintre habitatele protejate și 63% dintre specii au o stare de conservare precară. Pentru a limita degradarea naturii, protecția ariilor naturale nu este suficientă,  este important să investim în reconstrucție ecologică la scară largă.

 „Soluțiile pentru multe dintre problemele societății noastre le putem găsi în natură, în modul în care natura funcționează. Dacă vrem să nu suferim de pe urma inundațiilor trebuie să fim conștienți că din când în când, râurile se revarsă în luncile lor naturale și acolo unde se revarsă formează bălți de unde ne procurăm peștele iar noi nu ar trebui să locuim acolo unde riscul de inundații este ridicat. Dacă vrem să nu suferim de prea puțină apă trebuie să fim conștienți că apa este de multe ori o resursă limitată și nu avem luxul să o utilizăm excesiv, limitând accesul la apă a altor utilizatori sau riscând secarea lacurilor. Acțiunile pe care ar trebui să le facem pentru protecția și refacerea ecosistemelor degradate nu sunt doar pentru natură ci și pentru a asigura resursele și condițiile adecvate pentru viitorul nostru”, a declarat Camelia Ionescu, manager Program Ape WWF România. 

Pentru a ajuta protecția și refacerea naturii, în iunie 2022, Comisia Europeană a lansat o propunere legislativă care ar trebui să susțină reconstrucția ecologică a ecosistemelor degradate în toate statele Uniunii Europene.

Despre Earth Hour 

Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni ṣi peste 2.100 companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faṭă de una dintre cele mai mari probleme actuale: schimbarea accelerată a climei. Din 2008, Earth Hour a devenit o miṣcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...