G4Media.ro

Opoziţia a cerut amânarea discutării modificărilor la Codurile penale până după vizita…

Opoziţia a cerut amânarea discutării modificărilor la Codurile penale până după vizita Comisiei de la Veneția / Iordache: Să stăm şi să aşteptăm… parcă vine Mesia. Ce să ne spună Comisia de la Veneţia?

Reprezentanţii Opoziţiei au avut, marţi, mai multe dispute procedurale cu preşedintele Comisiei speciale pe domeniul justiţiei, Florin Iordache, aceştia propunând fie amânarea discuţiilor cu privire la modificările aduse Codurilor penale, fie acceptarea mai multor amendamente noi, Florin Iordache afirmând însă că PSD şi ALDE consideră că trebuie să fie respinse doar modificările declarate neconstituţionale.

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a propus amânarea dezbaterilor asupra modificărilor din Codurile penale până după vizita membrilor Comisiei de la Veneţia.

„Ţineţi cont că în aceste zile în România se află în vizită de lucru membrii Comisiei de la Veneţia, sunt discuţii pe Codurile penale. Mi se pare lipsit de înţelepciune să tranşăm astăzi (…). Nu mi se pare o inspiraţie să faceţi lucrul acesta. (…) Să amânăm discuţia pe săptămâna viitoare, pentru ca această comisie să poată vedea concluzia Comisiei de la Veneţia după discuţia cu actorii implicaţi”, a argumentat Gorghiu.

Ea a arătat că trebuie amânate articolele care „impactează pe domnul Dragnea”. „Să discutăm altădată despre reducerea termenelor de prescriere, neglijenţa în serviciu, să lăsăm pe altădată lucrurile care ne duc cu gândul la Liviu Dragnea”, a adăugat Gorghiu.

Florin Iordache a replicat că membrii Comisiei de la Veneţia nu au venit pentru Codurile penale.

„Vorbiţi pentru presă. Comisia de la Veneţia nu a venit pentru Coduri, a venit pentru Ordonanţa 90, 92, 7 şi 14, deci pe legile justiţiei. Să stăm şi să aşteptăm… parcă vine Mesia. Ce să ne spună Comisia de la Veneţia?”, a spus Iordache, iar propunerea a fost respinsă prin vot de membrii comisiei.

Deputatul USR, Stelian Ion, a opinat că trebuie discutate doar articolele care au fost cerute de directivele europene. El a solicitat reprezentanţilor UDMR şi minorităţilor să nu se ralieze acestor modificări.

De asemenea, senatorul USR, Eduard Dircă, a spus că toate articolele declarate neconstituţionale trebuie puse în discuţie.

În replică, deputatul PSD, Eugen Nicolicea, a susţinut că membrii comisiei nu se pot pronunţa pe articolele declarate constituţionale.

Toate propunerile Opoziţiei au fost respinse, fiind discutate modificările aduse Codului de procedură penală.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ce e graba asta,daca nu frica de puscarie??Borfasilor,tot acolo veti ajunge,mai devreme sau mai tarziu!

  2. Ce sa-i spuna comisia de la Venetia….n-are ce….sobolanu’ stie tot…

  3. Comisia de la Venetia o sa-i spuna lui tov Ciordache ca a fost Gica de la Scularie pe la ei dupa ce l-a vizitat pe Papa de la Roma si a turnat tot despre pupincuristii lui Dragena …

  4. Ce sa le spuna Comisia de la Venetia pentru a intelege si ei?!

  5. Ce să-i spună Comisia unuia de talia lui? Acest greu al liceului la seral și al dreptului la distanta la bioterra.
    Asta e printre cei mai prosti din partidul ala și o sluga incurabila. Marș pe plantație gunoi mic și hidos!

  6. Graba-i mare.Ce Comisie de la Venetia,ce Presedinte al Romaniei? Ce-s prostiile astea,tovarasi?Noi suntem la putere,am muncit pe branci sa subordonam justitia politicii noastre si,dupa ce-am reusit,sa vina astia sa ne puna piedici? Am reusit sa-i salvam de bulau,pe multi dintre marii corupti.Acum sa ramana Dragnea,Valcov si alti mafioti cu buza umflata,asa ceva nu se poate.Turmei de behaitori trebuia sa le fie clar cand ne-au votat,ca le vom trage atza prin gura.Noi marii infractori suntem la putere,clar sa fie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.