G4Media.ro

Operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor printre dărâmăturile imobilului prăbuşit în Florida s-au…

sursa foto: Twitter\ Miami-Dade Fire Rescue

Operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor printre dărâmăturile imobilului prăbuşit în Florida s-au încheiat / 86 de persoane sunt încă date dispărute

Echipele de salvare au decis să încheie operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor printre dărâmăturile imobilului prăbuşit pe 24 iunie în Florida, a anunţat miercuri primarul comitatului Miami-Dade, unde s-a produs catastrofa soldată, potrivit ultimului bilanţ, cu 54 de morţi, relatează joi AFP, citată de Agerpres.

„Cu tristeţe profundă vă anunţ în această după-amiază (miercuri) că am luat decizia extrem de dificilă de a trece de la faza de salvare şi căutare la cea de strângere (a cadavrelor)”, a spus Daniella Levine Cava, menţionând că 86 de persoane sunt încă date dispărute.

Căutările permanente, 24 de ore din 24, în ultimele două săptămâni printre dărâmăturile a ceea ce a fost odată o clădire cu 12 etaje pe malul oceanului în oraşul Surfside, nu au permis găsirea niciunui supravieţuitor, cu excepţia unui adolescent chiar în ziua prăbuşirii.

Experţi mexicani şi israelieni au participat alături de echipele de salvare americane la aceste operaţiuni de căutare a supravieţuitorilor. Clădirea, denumită Champlain Towers South, s-a prăbuşit în mod încă inexplicabil, chiar dacă structura clădirii părea în unele locuri degradată.
Restul clădirii, considerată nesigură, a fost demolată duminică seara, permiţând echipajelor să avanseze prin zonele de excavare inaccesibile anterior.

Zona a fost lovită marţi de vânturi puternice şi ploi torenţiale ce însoţesc furtuna tropicală Elsa, care a atins miercuri coasta de vest a statului Florida.

sursa foto: Twitter\ Miami-Dade Fire Rescue

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Coruptia ucide, dar in America nu te joci cu legea! Uitati-va cat de repede s-au miscat procurorii si judecatorii, cum niciunul dintre faptasi nu a ramas nepedepsit.

    Eduard Florea, nu vei scapa de bratul lung al legii preacinsitite!

  2. Disparutii sunt in moloz la batal.