G4Media.ro

ONU estimează la 670 de morţi bilanţul alunecării de teren din Papua…

Sursa foto: Pixabay

ONU estimează la 670 de morţi bilanţul alunecării de teren din Papua Noua Guinee / Peste 150 de case au fost îngropate

Un responsabil al Naţiunilor Unite în Papua Noua Guinee a estimat duminică la 670 de morţi bilanţul alunecării de teren care a îngropat în noaptea de joi spre vineri un sat din această ţară din Pacificul de Sud, informează AFP, transmite Agerpres.

„Se estimează că peste 150 de case au fost îngropate şi că 670 de persoane au murit”, a declarat duminică pentru AFP Serhan Aktoprak, funcţionar pentru migraţie în cadrul ONU, cu baza la Port Moresby, capitala acestei ţări.

Catastrofa naturală s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 03:00 (17:00 GMT joi), în provincia Enga, din centrul ţării, luând prin surprindere locuitorii unui sat care au fost îngropaţi sub mormane de noroi şi moloz în timp ce dormeau.

„Situaţia este teribilă, pământul continuă să alunece. Apa curge, iar asta creează un risc enorm pentru toţi cei prezenţi”, a indicat duminică Aktoprak, adăugând că peste o mie de persoane au fost nevoite să părăsească zona sinistrată.

Satul afectat are o populaţie de circa 4.000 de locuitori şi, datorită locaţiei sale, era un punct de întâlnire pentru căutătorii de aur din regiune.

Deşi va dura probabil câteva zile sau chiar săptămâni pentru a stabili un bilanţ definitiv, până sâmbătă seara fuseseră deja găsite cinci cadavre.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează