G4Media.ro

ONU avertizează asupra riscului unei „catastrofe absolute” din cauza întârzierii vaccinării copiilor

ONU avertizează asupra riscului unei „catastrofe absolute” din cauza întârzierii vaccinării copiilor

ONU a avertizat joi asupra riscului unei ”catastrofe absolute” dacă nu se recuperează întârzierea periculoasă a vaccinării copiilor din cauza pandemiei de COVID-19 şi dacă restricţiile sanitare sunt ridicate prea repede, relatează AFP, citată de Agerpres.

”În 2021, avem potenţialul să se producă o catastrofă absolută”, a avertizat la Geneva dr. Kate O’Brien, directoare a departamentului pentru vaccinare din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Pandemia a determinat ca resursele şi personalul să fie redirecţionate spre lupta împotriva Covid, iar multe servicii medicale au fost închise sau a fost redus programul. Oamenii au fost, de asemenea, reticenţi să se mai deplaseze de teama de a nu se infecta, chiar şi atunci când măsurile de izolare nu le interziceau acest lucru.

Copiii neprotejaţi şi o ridicare prea rapidă a restricţiilor sanitare împotriva Covid – care, de asemenea, au protejat parţial de anumite boli la copii – îşi arată deja efectele, un exemplu fiind apariţia unor focare de rujeolă în Pakistan, a subliniat oficialul OMS.

Aceşti doi factori combinaţi sunt ”catastrofa absolută împotriva căreia tragem acum un semnal de alarmă pentru că trebuie să acţionăm imediat pentru a-i proteja pe aceşti copii”, a insistat ea.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. ONU , a devenit doar un „ong politic”, fara credibilitate.

 2. Republicanii din Tennesee reduc vaccinările la adolescenţi, fiind un partid pro-moarte.

 3. toti copiii sunt absolut capabili sa treaca prin boala fara vaccin.
  Pe bune, cat mai tine vrajeala asta? Au trecut 18 luni si viata merge mai departe. Conducatorii nostri „isteti” reduc speranta de viata a poporului prin stresul indus din cauza restrictiilor si a degradarii economiei.
  Top 25% cei mai bogati traiesc cu aprox 15 ani mai mult decat cel mai sarac interval de 25%.

  • Articolul se refera la alte tipuri de vaccin, nu de vaccinul pt COVID (se si mentioneaza vaccinul antirujeolic)
   Pe de alta parte, sunt si eu de acord ca ONU, OMS, EMA si alte afiliate sunt cam paralele cu evenimentele din ultima perioada.

 4. Cine, cine dracu-i ONU?

  • Erau organ sovietic, acuma sunt organ comunist (sarpele fara cap care nici n-avea nevoie…)

 5. Iar adulții zici tu că nu ? Eu de când a apărut prostia asta , nu am pățit nimic . Deci cum e ? Că sinceră să fiu e foarte probabil sa fi contactat covrigul dar fara sa știu , asta pentru că simptomele se manifesta diferit de la persoana la persoana . Deci de ce doar copiii pot trece prin boala fara vaccin ?