G4Media.ro

OMV Petrom va deveni operator al exploatării de gaze la Marea Neagră,…

OMV Petrom va deveni operator al exploatării de gaze la Marea Neagră, dacă Romgaz finalizează preluarea participației în proiectul Neptun Deep

OMV Petrom anunță că va acționa ca operator al perimetrului Neptun Deep, de exploatare a gazelor de la Marea Neagră, în situația acceptării ofertei Romgaz de către ExxonMobil, anunță compania, care confirmă informațiile transmise anterior de Economedia.

Poziția de operator al proiectului este una esențială, iar Romgaz ar fi vrut să preia operarea, dar în cele din urmă cele două companii ar fi ajuns la concluzia că OMV Petrom are mai multă experiență, potrivit surselor Economedia.ro.

Operarea unui proiect de producție offshore este extrem de complicată în comparație cu proiectele onshore din cauza condițiilor speciale. Romgaz nu are nici o experință în acest sens, în timp ce OMV Petrom este implicată în astfel de proiecte în Bulgaria și, recent, Georgia, fără însă să aibă o experiență propriu-zisă.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ce vrăjeală a autorităților constănțene, au distrus plaja, acum este un câmp de 2 km de la Hotel Meridian și pânâ la hotel Rex, și de la Lacul elicopterului scufundat pânâ la diguri, care nu mai sunt diguri.

    • Unde dai si und crapa!
      Probabil comentariul era pentru altceva, sau mintea scurta nu permite diferenta dintre perimetrul de exploatare a gazelor si plaja asupra careia autoritatile constantene n-au nici o putere.

  2. Se pune de un monopol a celor de la OMV???

  3. Când o sa terminat cu articole care trimit la alte siteuri (Clickbait), sa veniti si sa cereți donații.