G4Media.ro

OMS, UNICEF şi Crucea Roşie – recomandări pentru activitatea din școli în…

OMS, UNICEF şi Crucea Roşie – recomandări pentru activitatea din școli în perioada coronavirusului

Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF şi Crucea Roşie au publicat un ghid pentru combaterea propagării noului coronavirus prin educarea copiilor despre măsurile de prevenire, relatează miercuri France Presse, preluată de Agerpres.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, precum şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) au lansat un nou ghid ce se descarcă online şi conţine recomandări pentru a proteja copiii de coronavirus.

Ghidul subliniază că „educaţia poate încuraja elevii să devină susţinători ai prevenirii şi controlului bolilor la domiciliu, la şcoală şi în comunităţile lor, învăţându-i pe alţii cum să prevină răspândirea virusului”.

Organizaţiile notează că directivele şcolare implementate în Africa de Vest în timpul epidemiei de Ebola din 2014-2016 au contribuit la prevenirea contaminării cu acest virus în mediul şcolar.

Ghidul oferă o listă de recomandări pentru instituţiile şcolare şi sfaturi autorităţilor cu privire la stabilirea planurilor de urgenţă.

UNICEF apelează la şcoli pentru a-i învăţa pe elevi măsuri de prevenire precum spălarea mâinilor, evitarea atingerii feţei sau să tuşească şi să strănute în batistă sau încheietura braţului.

De asemenea, organizaţiile subliniază că minorii trebuie ţinuţi departe de şcoli dacă sunt bolnavi.

În caz de închidere a şcolilor, organizaţiile recomandă să ia în considerare studierea programelor de învăţământ la distanţă folosind metode precum lecţiile difuzate prin radio.

Şcolile care rămân deschise trebuie să cureţe şi să dezinfecteze spaţiile, mai ales instalaţiile sanitare şi de aprovizionare cu apă şi să le aerisească frecvent.

„Menţinerea şcolilor deschise sau redeschiderea lor după închidere necesită multe precauţii, dar dacă acest lucru se face corect, poate contribui la sănătatea publică”, a declarat organizaţia într-un comunicat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.