G4Media.ro

OMS: Menţinerea frontierelor închise nu este o strategie „viabilă” pe termen mediu.…

OMS: Menţinerea frontierelor închise nu este o strategie „viabilă” pe termen mediu. Într-o ţară în care incidenţa bolii este ridicată, închiderea frontierei poate să nu facă nicio diferenţă

Menţinerea frontierelor închise nu reprezintă o strategie „viabilă” în lupta împotriva noului coronavirus, a declarat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), recunoscând în acelaşi timp dificultatea existenţei unei strategii globale la nivel internaţional, relatează AFP şi dpa, preluate de Agerpres.

„Va deveni aproape imposibil ca ţările să-şi menţină graniţele închise în viitorul apropiat”, a declarat dr. Michael Ryan, directorul OMS pentru situaţii de urgenţă, în cadrul unei conferinţe de presă virtuale.

Numeroase ţări îşi închid frontierele pentru cetăţenii care provin din zone cu risc sau impun măsuri de carantină şi teste, însă fără o strategie concertată.

„Menţinerea frontierelor internaţionale închise nu este neapărat o strategie viabilă”, a subliniat dr. Ryan.

„Economiile trebuie să se redeschidă, oamenii trebuie să lucreze, comerţul trebuie să se reia”, a afirmat el, recunoscând totodată că fiecare stat trebuie să ţină cont individual de riscurile deschiderii frontierelor sale.

Este foarte dificil să ai o politică care să funcţioneze pentru toată lumea. Dacă sunt o ţară mică fără cazuri de COVID-19, un singur caz (importat) poate reprezenta un dezastru. Într-o ţară în care incidenţa bolii este ridicată, închiderea frontierei poate să nu facă nicio diferenţă”, a mai spus el.

„Măsurile de restricţionare a călătoriilor trebuie luate împreună cu alte măsuri”, a subliniat el. „Numai ele singure nu sunt eficiente în limitarea răspândirii virusului, care este peste tot”, a adăugat oficialul OMS.

„Însă este foarte dificil să defineşti o politică cuprinzătoare”, a repetat el, subliniind că natura riscului este determinată de situaţiile locale şi naţionale.

La rândul său, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că pandemia de coronavirus în urma căreia peste 16 milioane de persoane au fost infectate este de departe cea mai gravă urgenţă mondială în domeniul sănătăţii.

Doar cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate, de la purtarea măştilor până la evitarea mulţimilor, lumea va putea învinge pandemia de coronavirus, a adăugat şeful OMS în cadrul unei conferinţe de presă virtuale la Geneva.

„Acolo unde se respectă aceste măsuri, numărul cazurilor se reduce. Acolo unde nu se respectă, numărul cazurilor creşte”, a spus el, salutând Canada, China, Germania şi Coreea de Sud pentru controlul focarelor.

Comitetul de evaluare a situaţiilor de urgenţă al OMS se va reuni săptămâna aceasta, la şase luni de la declararea epidemiei de coronavirus ca fiind o urgenţă de sănătate publică internaţională, a mai spus directorul general al organizaţiei.

„Joi se vor împlini şase luni de când OMS a declarat COVID-19 o urgenţă de sănătate publică internaţională”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

La acel moment, 30 ianuarie 2020, „existau mai puţin de 100 de cazuri de coronavirus în afara Chinei şi nu existau decese” în afara acestei ţări, a amintit el, subliniind că, de atunci, peste 16 milioane de persoane au fost infectate şi au fost înregistrate 650.000 de decese în întreaga lume.

Sursa: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. OMS ar trebui sa îi recomandeze lui Iohannis sa continue cu marirea numarului de contagii si cu inchiderea României pâna Dupa alegeri …

    • OMS cam spune prostii.

    • Trol scarbos covidist, cara-te dracului de-aici!

    • Stimata Gabriela Constantinescu,sunteti proprietaria de la g4media.ro? Acest sit este pentru toti care isi vor spune parerile,comentul dumneavoastra scoate la iveala patura sociala din care faceti parte.

  2. No shit…Are You kidding me?Mai are căcat de mâncat idiotul ăla de-i sufla-n drâmbă lui Ping ?Că rușine sau conștiință nu cred că i-a preda mă-sa vreodată.Tipul ăsta e tupeul nerușinat în stare pură și trebuia împușcat demult, pentru crime împotriva umanității.

  3. Asa OMS, cand doar chinezii aveau virusul si puteau sa informeze lumea si sa tina granitele inchise, n-ai scos o vorba. Acum hai sa dam virus la toata lumea.

  4. OMS mai bine ar tacea dracului din gura, la musca absolut gigantica pe care-o au pe caciula! Nerusinati vanduti chinezilor, indrazniti sa mai scoateti cuvant si sa mai dati sfaturi, auzi, s-au facut 6 luni de cand au declarat coronavirusul chinezesc urgenta sanitara internationala, trebuia sa-l declarati inca de la sfarsitul lui decembrie 2019, nesimtitilor, din cauza chinezilor si-a voastra a fost infectata toata lumea, fir-ati ai dracului! Bine va face Trump, ca nu va mai da niciun chior, la fel ar trebui sa faca toata lumea, ca sunteti inutili!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.