G4Media.ro

OMS lansează cu ajutorul Whatsapp o campanie pentru ca 100 de milioane…

OMS lansează cu ajutorul Whatsapp o campanie pentru ca 100 de milioane de persoane sa renunţe la fumat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat marţi o campanie care va dura timp de un an, prin care va încerca să încurajeze 100 de milioane de persone să renunţe la fumat cu ajutorul Whatsapp şi al altor mijloace digitale, relatează EFE.

Campania, axată în special asupra ţărilor cu un număr mare de fumători (SUA, Mexic, China, Brazilia sau Germania printre altele), va promova crearea pe reţelele de socializare a unor comunităţi de persoane care renunţă la viciul tutunului, pentru a se putea sprijini reciproc în această provocare şi a împărtăşi informaţii.

Se caută totodată o creştere a accesului la serviciile de ajutorare pentru a renunţa la fumat şi de a „conştientiza tacticile folosite de companiile de vânzare a tutunului”, notează OMS într-un comunicat.

La campanie participă alături de WhatsApp şi alte multinaţionale, precum Google, Amazon, Facebook sau Johnson &Johnson, printre altele.

Într-o lume în care aproape 780 de milioane de persoane spun că vor să renunţe la fumat, însă doar 30 la sută dintre ele au acces la instrumentele cu ajutorul cărora ar putea să o facă, OMS speră ca prin această campanie să crească disponibilitatea la aceste instrumente.

Pandemia de COVID-19, o boală ce poate fi mai gravă în rândul fumătorilor cu afecţiuni respiratorii cronice, a făcut să crească – potrivit OMS – numărul persoanelor interesate să renunţe la acest viciu nociv.

„Fumatul ucide opt milioane de oameni în fiecare an, iar dacă fumătorii au avut nevoie de mai multe motive pentru a renunţa la acest obicei, atunci pandemia a însemnat un adevărat imbold în acest sens”, a declarat cu prilejul lansării acestei campanii, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cine dracu’ se cred astia sa ne spuna ce avem voie sa fumam sau nu? Unde-s mascatii lor? Inca n-au şi pana atunci raman la carusurile mele de Kent din anii epocii de aur(nu asta, aia de inaite de 90, cu trei culori cunosc pe lume..)
    GBWhatsapp sper sa scoata si propaganda asta.
    Au dreptate dar abordarea lor este profund iritanta.

  2. Cea mai buna metoda e sa aiba grija sa nu se mai produca iar pt. asta e simplu: Tutunul trebuie ILEGALIZAT. (Si cu asta m-am dus sa fumez o tigara …)(„Fa ce zice popa, nu ce face popa”. :)) — Sa nu credeti ca as mai fuma de n-as avea. Sunt droguri puternice, fata de 99.999% admit. 🙂

    • *Partea buna e ca ONU a decriminalizat twopakiana … Va garantez ca dac-o fumati fara tutun suficient de timp(pana se redreseaza organismul) e total alta poveste …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.