G4Media.ro

OMS: Costurile medicale din timpul pandemiei au împins peste o jumătate de…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

OMS: Costurile medicale din timpul pandemiei au împins peste o jumătate de miliard de oameni în sărăcie

Mai mult de o jumătate de miliard de oameni din lumea întreagă au fost împinşi în sărăcie extremă în 2020 după ce au fost nevoiţi să achite din fonduri proprii diverse costuri medicale în timpul pandemiei de COVID-19, au anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Banca Mondială, informează Agerpres, care citează Reuters.

Pandemia de COVID-19 a perturbat funcţionarea serviciilor medicale la nivel global şi a declanşat cea mai gravă criză economică de după anii 1930, afectând şi mai mult situaţia precară în care se aflau sute de milioane de oameni, cărora le-a fost şi mai greu să plătească pentru asistenţă medicală, se afirmă într-un comunicat comun publicat de cele două organizaţii.

„Toate guvernele trebuie să reia imediat şi să accelereze eforturile pentru a se asigura că fiecare dintre cetăţenii lor poate să aibă acces la servicii medicale fără să se mai teamă de consecinţe financiare”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a îndemnat guvernele lumii să îşi concentreze atenţia asupra sistemelor de sănătate şi să rămână angajate pe calea care duce spre asigurarea medicală universală, un concept definit de OMS în virtutea căruia orice persoană ar trebui să aibă acces la serviciile medicale de care are nevoie, fără să întâmpine dificultăţi financiare.

Asigurările de sănătate reprezintă o chestiune politică majoră în Statele Unite, una dintre puţinele ţări industrializate care nu a adoptat o asigurare universală pentru cetăţenii săi.

Pe plan global, pandemia de COVID-19 a agravat şi mai mult această chestiune, iar programele de vaccinare au înregistrat un regres pentru prima dată în ultimii 10 ani, în timp ce numărul deceselor cauzate de tuberculoză şi malarie a crescut.

„Într-un context fiscal marcat de constrângeri, guvernele trebuie să facă alegeri dificile pentru a proteja şi a creşte bugetele pentru sănătate”, a declarat Juan Pablo Uribe, director global pentru sănătate, nutriţie şi populaţie în cadrul Băncii Mondiale.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Si o grămada de ciocli in halate albe in bogăție. Cel putin in Ro.

  • Penibil comentariu… Iti doresc sa nu beneficiezi niciodata, in nicio circumstanta, de ingrijirea vreunui „halat alb”

  • De producatorii de vaxx-uri ce sa mai zicem ?
   Au dat faliment, săracii !

  • Eu imi doresc sa nu fiu ingrijit in nici o circumstanta de un halat alb corupt! Care asteapta banii mei inainte de a mi da acea ingrijire de care vorbesti! Halatele albe , care sunt cu adevarat albe , se vad de la o posta si cu siguranta ca au aprecierea tuturor oamenilor care le au calcat pragul… Asa ca , mai usor cu agresivitatea si cu dorintele rele pentru altii , daca ai fi cultivat ai stii ca se intorc asupra ta 😉 o zi buna !

  • Banii sunt la miliardarii din categoria 1% care și-au triplat averea pe timp de pandemie și acum fac turism spațial în timp ce plebea pe pământ are nevoie de aprobarea guvernului să meargă la restaurant. Ce nu ne spune OMS este faptul că acum 1% din populația Statelor Unite deține 60% din bogăție.

  • Banii sunt la miliardarii din categoria 1% care și-au triplat averea pe timp de pandemie și acum fac turism spațial în timp ce plebea pe pământ are nevoie de aprobarea guvernului să meargă la restaurant.

  • Ce nu ne spune OMS este faptul că acum 1% sin populația Statelor Unite deține 60% din bogăție.

 2. Când spui OMS spui Bill Gates, asa ca ipocrizia este la ea acasă

 3. Pai nu era gratis ?

 4. Citiți studiile economice în care se arata clar ca în urma pandemiei niște oameni bogați au devenit ultra bogați iar unii saraci au devenit și mai saraci. Aici trebuie sa intervină ura între cei bogați și cei saraci nu între vaccinati și nevaccinati. Ar fi bine sa apară haiducii ,ciocoii de altă dată un Robin Hood am avea nevoie. Nu ii înțeleg pe aia care au bani mulți, de ce vor sa aibă și mai mulți bani ????????

  • Ca sa ne dea OMS ul tot noua , celor normali si saraci , lectii ….. De asta vor si mai multi bani .. nu te ai prins ?! Ei cu bani pot sa dea ce lectii vor , fac niste studii masluite si incearca sa inchida gura tuturor , mai nou cu forta … Asa ca , sa tot alerge dupa bani . Treaba e ca , mai mult decat banii ii ajuta orbii si surzii societatii , care mai nou au inceput sa dezvolte fel si fel de agresiuni ,deocamdată verbale, fata de semenii lor … Trist…

 5. Cum spunea un preopinent al domnului Peterson în cadrul unei discuții pe canalul Forbes, asistăm la coagularea unei clase în stare să distrugă literalmente Lumea pentru profit, o clasă fără conștiință, insight, strop de umanitate.

 6. Ma doare capul de constatările OMS-ului..
  După declanșarea nebuniei globale , stau ei asa și constata ca unii au sărăcit extrem … Hmmm
  Sunt foarte îngrijorați în continuare și foarte grijulii cu privire la Omicron , cât despre originea virusului nimic nou ..

 7. Nu mai globaliștilor de la OMS, nu Costurile medicale din timpul pandemiei au împins peste o jumătate de miliard de oameni în sărăcie ci consecințele dezastruoase asupra economiei ale măsurilor de lockdown pe care le-ați impus oamenilor și afacerilor mici. Inflația, șomajul și închiderea și forțarea afacerilor să le ceară clienților informațiile personale medicale au creat sărăcie.