G4Media.ro

OMS avertizează că Americile au devenit noul epicentru al pandemiei coronavirus. 2,4…

sursa foto: Pixabay

OMS avertizează că Americile au devenit noul epicentru al pandemiei coronavirus. 2,4 milioane de infectări și peste 143.000 de decese înregistrate peste ocean

Americile au devenit noul epicentru al pandemiei provocate de coronavirus, a spus Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar specialiştii avertizează că urmează săptămâni grele, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Un studiu realizat în SUA arată că numărul deceselor va creşte în Brazilia şi alte ţări din America Latină până în luna august.

„Acum nu este momentul ca ţările să reducă restricţiile”, a spus marţi, într-o videoconferinţă, Carissa Etienne, director OMS pentru Americi şi şefa Pan American Health Organization. „Regiunea noastră a devenit epicentrul pandemiei de Covid-19”.

Directori ai PAHO au avertizat că urmează săptămâni „foarte grele” pentru regiune şi că Brazilia este departe de momentul în care epidemia se va încheia.

În America de Nord şi America de Sud au fost înregistrate în total peste 2,4 milioane de contaminări cu noul coronavirus şi mai mult de 143.000 de decese.

America Latină a depăşit Europa şi SUA ca număr de infecţii depistate zilnic, a mai spus Etienne.

OMS este îngrijorată şi de evoluţia accelerată a epidemiei în Peru, Chile, El Salvador, Guatemala şi Nicaragua.

Luni, rata mortalităţii zilnice din Brazilia a devenit cea mai ridicată din lume. Un studiu al University of Washington a avertizat că bilanţul deceselor ar putea ajunge la 125.000 până în luna august.

În prezent, în Brazilia au fost raportate aproximativ 400.000 de cazuri şi 24.512 decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.