G4Media.ro

Olanda respinge aderarea Bulgariei la Schengen. O nouă evaluare va fi făcută…

Sursa foto: Fabienne Keller / Twitter

Olanda respinge aderarea Bulgariei la Schengen. O nouă evaluare va fi făcută „probabil anul viitor”

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar va bloca aderarea Bulgariei, întrucât consideră că această ţară nu întruneşte condiţiile necesare, transmite agenţia EFE, preluată de Agerpres.

La şedinţa sa desfăşurată vineri, guvernul olandez a analizat posibila extindere a spaţiului Schengen inclusă pe agenda reuniunii Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 8 decembrie, analiză în urma căreia a hotărât să-şi dea acordul numai pentru admiterea României şi a Croaţiei.

Ministrul olandez de externe Wopke Hoekstra a declarat presei că „încă este prea devreme” pentru a accepta aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen, iar Olanda va face o nouă evaluare în vederea susţinerii acestui pas numai atunci când se va dovedi că Bulgaria este un stat constituţional capabil să combată corupţia şi criminalitatea organizată.

Potrivit premierului olandez Mark Rutte această nouă evaluare va fi efectuată „probabil anul viitor” şi a atras atenţia că, la momentul actual, există în continuare preocupări asupra controlului graniţelor, întrucât „există, teoretic, riscul iniţierii unui flux migrator printr-o ţară” anume, astfel că doreşte ca mai întâi să fie exclusă posibilitatea trecerilor ilegale ale frontierei Schengen în Bulgaria.

La rândul său, secretarul de stat olandez Eric van der Burg a spus că nu ştie dacă ţara sa este singura membră a spaţiului Schengen care va vota împotriva aderării Bulgariei, dar nici nu vede o problemă în asta.

„Dacă toate celelalte persoane sunt de acord cu ceva nu înseamnă că şi noi trebuie să fim la fel. Nu aşa funcţionează lucrurile”, a argumentat oficialul olandez, cu referire la faptul că decizia primirii unei noi ţări în spaţiul Schengen necesită o decizie unanimă a ţărilor deja membre în acest spaţiu european de liberă circulaţie.

„Există persoane în Europa care fac presiuni asupra noastră, dar în acelaşi timp noi putem rezista presiunii. Este simplu: dacă respecţi acordurile şi criteriile, eşti binevenit în Schengen”, a concluzionat Eric van der Burg.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Nu trebuie decât să le spuneţi că scoateţi UDMR de la guvernare şi nu o să mai pupe guvernare în vecii vecilor de o să ajungă să vă roage să intraţi chiar dacă nu vreţi voi să intraţi, o să vă bage forţaţi chiar dacă nu vreţi voi măi.
  Hai de capul vostru logicuţelor că totul trebuie să vă învăţăm noi ce să faceţi, nu am făcut-o pentru voi că deja ne luăm de cap ştiind cât o să ne faceţi de ruşine şi pentru românaşii ăstia cam prostuţi şi care tare consecvent îşi pun speranţe în voi.

 2. Bravo PSD! I-ati pacalit si pe astia! 😉
  P.S f.m.m clona mea re.tardata din vaslui care apare imediat sa comenteze 😂🤣😂😂

  • Sa radem din nou de fake Melania zis chizdalia, clona thembela in delir, pro.stovanul forumului cre isi da singur f.m.m zilnic 😆 🤣 😂 what a fcuking cocksucker loser! 😆 🤣 😂 😹

  • Poate e sadomaso de aia isi da singur mumu . Plus ca e un travestit 🤣

 3. Mda , dejecțiile postacilor g4media…UDMR , PSD …
  Aștia-s ceva gen ceaușescu care latră la ușa lui iliescovici 😂

  • Daca așa stau lucrurile, îmi pare rău de bulgari, dar oricum e cam la spartul târgului…

 4. Cum am mai citit din alte surse din presa noastră, poate fi și o așa zisa capcana pentru a nu ne primi dar fără sa o spună direct: faptul ca noi suntem în tandem cu Bulgaria de atâta timp și perioada scurta pentru a muta granița Schengen pe Dunăre o sa le facă pe celelalte tari sa nu ne accepte nici pe noi.
  Mai rămâne sa ii convingă Bode ca putem sa facem fata, mă bazez pe el, e timpul lui sa strălucească.