G4Media.ro

Olanda a votat o ”lege corona” pentru a avea o bază juridică…

Olanda a votat o ”lege corona” pentru a avea o bază juridică pentru restricții, după ce guvernul nu mai reușește să controleze al doilea val de infectări

Parlamentarii olandezi au votat marţi o lege temporară menită să reprezinte baza juridică pentru o izolare parţială a Olandei şi care deschide calea pentru introducerea de către guvern a obligativităţii de a purta mască în spaţiile publice închise, relatează AFP.

Numită „legea corona”, textul, dorit de camera inferioară şi de consiliul de stat, oferă parlamentului mai mult control asupra acţiunii guvernului, ale cărui măsuri sunt în prezent puse în practică prin ordonanţe de urgenţă.

Legea prevede în special baza juridică pentru o obligaţie de a purta mască în spaţiile publice închise, o măsură controversată anunţată recent de prim-ministrul Mark Rutte, până acum foarte sceptic în ceea ce priveşte utilitatea măştii.

Legea a fost votată marţi cu o largă majoritate de camera superioară a parlamentului, după ce a fost aprobată anterior şi de camera inferioară. Ea se va aplica iniţial timp de trei luni, după care va putea fi prelungită.

În Olanda este instituită de la 14 octombrie o „izolare parţială”, care prevede în special închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor şi interdicţia vânzării de alcool după ora locală 20.00 (18.00 GMT), pentru a se încerca frânarea răspândirii pandemiei de COVID-19.

După mai multe luni în care a refuzat măsura, Mark Rutte a decis să facă obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile închise pentru cei de peste 13 ani.

În primăvară, guvernul lui Rutte a promovat o politică de „izolare inteligentă”, mult mai puţin strictă decât vecinii săi europeni, dar nu mai reuşeşte să controleze al doilea val al epidemiei.

În cursul ultimelor 24 de ore, 10.315 de persoane au fost testate pozitiv în Olanda, ridicând numărul de cazuri declarate oficial de noul coronavirus la 311.889, din care 7.142 de decese.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Aha, deci nici acolo nu se pot impune restricții prin ordonanță de urgență ci doar prin lege. De ce oare cretinii noștri de liberali s-au încăpățânat să ocolească parlamentul ?

    • Pentru ca legislatia din Olanda e diferita si mai ales ei nu au in Parlamentul lor un partid de tradatori de tara ca PSD ce se opune masurilor de igiena elementara. Masurile au fost impuse si in Olanda 6 luni prin ordonante de urgenta. Vorbind de cretini / cretine mai bine da o fuga la oglinda sa vezi una

  2. Lupta cu virusul se ascute, a constatat prim-ministrul Rutte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.