G4Media.ro

Oficialii ucraineni afirmă că regiunile din estul țării sunt bombardate intens marți

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Oficialii ucraineni afirmă că regiunile din estul țării sunt bombardate intens marți

Oficialii ucraineni spun că luptele grele au continuat marți în regiunile estice Donețk și Luhansk, relatează CNN.

Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare regionale din Donețk, a declarat că forțele rusești au lansat atacuri cu rachete împotriva orașului Avdiivka, aflat în apropierea liniei de front. „Spitalul central al orașului, o școală și clădiri înalte au fost afectate”, a spus el.

Kyrylenko a precizat că o altă încercare rusă de a ataca orașul Mariinka, aflat în apropiere, a fost respinsă. Rușii au lăsat, de asemenea, orașul Krasnohorivka fără electricitate după ce au avariat un transformator.

„Astăzi, bombardamentele continuă aproape de-a lungul întregii linii de front. În prezent, se știe că cel puțin doi civili au murit”, a declarat Kyrylenko.

În regiunea învecinată Luhansk, trei civili au murit în orașul Popasna, când o clădire s-a prăbușit pe fondul bombardamentelor intense, potrivit lui Serhiy Hayday, șeful administrației militare din regiunea Luhansk.

„Situația din Popasna este extrem de dificilă. Luptele de stradă din oraș continuă. Inamicul trage de la distanță cu arme grele. Aviația bombardează în mod constant zona rezidențială”, a declarat Hayday.

Popasna se află pe linia frontului de săptămâni întregi și a suferit pagube importante.

Hayday a declarat că 95 de locuitori din regiunea Luhansk au fost deja evacuați marți, aproximativ jumătate dintre ei din Lysychansk, un oraș care a fost grav avariat în săptămâni de bombardamente.

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...