G4Media.ro

Oficial OMS: Nu este suficient să ne blocăm populaţia pentru a combate…

Oficial OMS: Nu este suficient să ne blocăm populaţia pentru a combate coronavirusul, este nevoie de măsuri de sănătate publică

Ţările nu pot să-şi blocheze pur şi simplu populaţia pentru a învinge coronavirusul, a declarat duminică, expertul în situaţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan, adăugând că sunt necesare şi măsuri de sănătate publică pentru a evita reapariţia virusului, transmite Reuters, preluată de News.ro.

„Ceea ce trebuie să facem este să ne concentrăm pe găsirea celor bolnavi, pe cei care au virusul şi să-i izolăm, să le găsim contactele şi să le izolăm”, a spus Ryan într-un interviu acordat emisiunii Andrew Marr de la BBC.

„Pericolul existent chiar acum, cu restricţiile … este că dacă nu punem în aplicare măsuri puternice de sănătate publică, atunci când restricţiile de circulaţie şi blocajele vor fi ridicate pericolul este că boala va reveni”, a avertizat oficialul OMS.

O mare parte din Europa şi Statele Unite au urmat exemplul Chinei şi al altor ţări asiatice şi au introdus restricţii drastice pentru a lupta împotriva noului coronavirus, majoritatea lucrătorilor fiind sfătuiţi să lucreze de acasă, în timp ce şcolile, barurile, pub-urile şi restaurantele fiind închise.

Ryan a spus că că China, Singapore şi Coreea de Sud, care au combinat restricţiile cu măsuri riguroase pentru a testa orice posibil suspect, au oferit un model pentru Europa, despre care OMS a spus că a înlocuit Asia ca epicentru al pandemiei.

„După ce am suprimat transmisia, trebuie să urmărim virusul. Trebuie să luptăm împotriva virusului ”, a spus Ryan.

Italia este în prezent cea mai afectată ţară din lume de epidemia de coronavirus, iar premierul britanic Boris Johnson a avertizat că sistemul de sănătate al Marii Britanii ar putea fi depăşit de situaţie, dacă oamenii nu vor evita interacţiunile sociale. Ministrul britanic al locuinţelor, Robert Jenrick, a declarat că producţia de teste se va dubla săptămâna viitoare şi va urca ulterior.

Ryan a mai spus că mai multe vaccinuri sunt în curs de dezvoltare, dar doar pentru unul au fost începute teste clinice în Statele Unite. Întrebat cât timp va dura înainte să existe un vaccin disponibil în Marea Britanie, el a spus că oamenii trebuie să fie realişti.

„Trebuie să ne asigurăm că este absolut sigur … vorbim de cel puţin un an. Vaccinurile vor veni, dar trebuie să ieşim şi să facem ceea ce trebuie să facem acum”, a spus el.

Sursa foto: OMS

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. astia o sa moara pe capete, doar ca a fie „rezerve” virtuale de resurse.

    „Pacienții cu alte afecțiuni grave, precum bolnavii de cancer, vor fi afectați și ei indirect de coronavirus prin faptul că li se va reduce drastic accesul în spitale sau la medic.
    Numărul intervențiilor chirurgicale din spitalele românești se recomandă a fi redus în luna martie cu 80%, iar consultațiile și tratamentele din ambulator cu 50%, pentru a fi păstrate resurse care ar putea fi necesare mai târziu în tratarea pacienților infectați cu coronavirus, declară Bogdan Tănase, medic chirurg la Institutul Oncologic din București „

  2. OMS are dreptate cand zice ca in momentul cand totul revine la normal pericolul se poate intoarce daca nu urmarim virusul ,pentru ca sunt purtatori sanatosi de acest virus care pot contagia persiane cu sistemul imunitar slabit. Parerea mea este ca in momentul in care se obliga persoanele a sta inchise in casa perntru o perioada lunga , poate di interpretat ca si un maltratament pschicologic. Cand totul va sfirsi omenirea va di schimbata .

  3. Respectele mele, ati spus „contacte” in loc de „contactii” analfabetilor. E un pas inainte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.