G4Media.ro

Oficial israelian: Raportul de 2 civili ucişi pentru fiecare membru Hamas este…

Captura X

Oficial israelian: Raportul de 2 civili ucişi pentru fiecare membru Hamas este „extrem de pozitiv”, având în vedere provocările luptei urbane / ”Acest raport este extraordinar, extrem de pozitiv şi poate unic în lume”

Un raport de doi civili palestinieni ucişi în Gaza pentru fiecare militant Hamas este „extrem de pozitiv”, având în vedere provocările luptei urbane, a declarat luni un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene pentru CNN, relatează News.ro.

Agenţia franceză de ştiri, Agence-France-Presse, citând o informare pentru presa străină a unor înalţi oficiali militari israelieni, a relatat luni că armata israeliană consideră că aproximativ doi civili au fost ucişi în Gaza pentru fiecare militant Hamas.

Întrebat de CNN despre acest raport, purtătorul de cuvânt al IDF, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a declarat: „Pot confirma raportul. Şi pot spune că, dacă este adevărat, şi cred că cifrele noastre vor fi coroborate – dacă comparaţi acest raport cu orice alt conflict în teren urban între o armată şi o organizaţie teroristă care foloseşte civili ca scuturi umane şi care este încorporată în populaţia civilă, veţi constata că acest raport este extraordinar, extrem de pozitiv şi poate unic în lume.”

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat sâmbătă, în timpul unei conferinţe de presă, că armata a ucis „mii de terorişti”. Armata israeliană nu a publicat în mod oficial nicio estimare a celor ucişi. AFP a relatat că oficialul militar israelian anonim, atunci când i s-a cerut să confirme rapoartele potrivit cărora au fost ucişi aproximativ 5.000 de militanţi Hamas, a răspuns: „Cifrele sunt mai mult sau mai puţin corecte”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Asta înseamnă la 5000 de militanți Hamas uciși, cel puțin 10000 (zece mii) de civili nevinovați uciși.

    Probabil acest raport poate fi invocat și de Rusia pentru invazia din Ucraina, considerând astfel operațiunile lor care vizează zonele rezidențiale “extrem de precise”.

  2. Și acum mă întreb eu și întreb si O.M.S,unde a dispărut grija

  3. conducătorilor acestor

  4. Eroare masiva de comunicare a IDF, rezultand in confirmarea cinismului ca politica de stat. Nu e clar daca cifrele sunt realist rezonabile, sau au fost „corectate” in scadere pentru a atenua reactia negativa internationala. Un lucru e cert, din pacate: actiunile militantilor islamici se vor multiplica la nivel mondial, individuale sau de grup. Ingrijorator!