G4Media.ro

OFICIAL Dragnea, Mazăre, Blejnar și toți deținuții de la Rahova beneficiază de…

OFICIAL Dragnea, Mazăre, Blejnar și toți deținuții de la Rahova beneficiază de recursul compensatoriu / Tudorel Toader a clasificat întreg penitenciarul ca fiind impropriu / PLUS Când iese Dragnea din închisoare

Comandantul penitenciarului Rahova, Denis Darie, a confirmat pentru G4Media.ro faptul că toată închisoarea de maximă siguranță din București a fost clasificată de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader drept ”necorespunzătoare”.

Aceasta înseamnă că toți deținuții de la Rahova, inclusiv Dragnea, Blejnar și Mazăre, beneficiază de recursul compensatoriu, adică li se scad 6 zile pe lună din pedeapsa executată ”în condiții necorespunzătoare”.

Dragnea, Mazăre și Blejnar au refuzat să își dea acordul ca să aflăm câte zile-câștig au până acum, ca urmare a recursului compensatoriu, dar și a altor activități ”social-educative” de îndreptare. Nu e prima oară când fac acest lucru. În vară ei au refuzat să se publice ce recompense au primit în penitenciar, câte permisii, vizite și pachete au primit.

Potrivit legii, deținutul trebuie să își dea acordul pentru comunicarea de către Administrația Națională a Penitenciarelor a informațiilor din dosarul lui de penitenciar.

FOTO Răspunsul Penitenciarului Rahova pentru G4media.ro

 

Însă, doar în ce privește recursul compensatoriu, putem face un calcul simplu. Liviu Dragnea este în penitenciar din 27 mai 2019, deci de aproape 8 luni, așa că lui i-au fost scăzute din pedeapsă până acum 48 de zile.

Dragnea a primit o pedeapsă cu executare de 3 ani și 6 luni, prin urmare, teoretic, ar trebui eliberat în noiembrie 2023, după (în jur) de 1277 de zile. Însă, potrivit legii, orice deținut poate fi eliberat din penitenciar pe bună purtare, la 2/3 din pedeapsă.

Potrivit liderului sindical din penitenciare, Sorin Dumitrașcu, recursul compensatoriu îl ajută pe deținut să își scadă pedeapsa cu o cincime și, prin urmare, să îndeplinească mult mai repede fracția de două treimi și să intre în comisia de liberări condiționate.

O cincime din pedeapsa lui Dragnea înseamnă în jur de 255. Prin urmare, mai rămâne cu 1022 de zile de executat. 2/3 din 1022 înseamnă în jur de 340 de zile, deci Liviu Dragnea ar putea ieși din penitenciar după 682 zile, adică în mai puțin de 2 ani.

Aceasta dacă nu mai câștigă zile reduse din pedeapsă pentru că muncește la atelierul auto sau participă la alte activități în penitenciar. Una peste alta, estimativ, fostul lider PSD ar putea părăsi penitenciarul cel târziu la sfârșitul lui 2020 sau începutul lui 2021.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

26 comentarii

 1. Da, dar dosarul Tel Drum avansează iar Codruța e Procuror-sef UE, așa că nu-l văd eliberat înainte de pensionarea Irinucăi. Și are doar 27 de anișori, mititica..!

  • Asadar

   Copilul lu Borcea va avea un an cand Deddy va iesi sa il vada ?

  • Copil cu Borcea? Oare moș Țiriac știe că e ținut de fraier?

  • Ce asteapta noul ministru al justitiei, pentru a declasifica puscaria, din randul celor necorespunzatoare ?
   Ce asteapta noul ministru al justitiei, pentru a desfiinta Sectia Speciala ?
   Ce asteapta noul ministru al justitiei, pentru a abroga toate modificarile aduse legilor justitiei de infractorii din psd ?

 2. Si ce? Infractorii scapa usor in Romania, o tara unde iubim hotii si vrem sa fim ca ei.

  Altfel nu-mi explic de ce ati tot votat PSD atatia ani.

  • Corect! Cei mai multi români sunt și ei mici Dragnea: fura ce pot, incalca ce reguli au in fata si se cred mai breji decat ceilalti.

 3. Cred că ar trebui schimbat ” locul de vacanță” al acestor ” VIP”-uri ale infractorilor într-unul în care să nu mai beneficieze de reducerile datorate recursului compensatoriu. Nu cred că nu există un penitenciar in Ro care să asigure petrecerea in conditii bune ale „marilor vacanțe” ale marilor marilor infractori. Poate și legea ar trebui schimbată. Nu cred este normal că „deținutul trebuie să își dea acordul pentru comunicarea de către Administrația Națională a Penitenciarelor a informațiilor din dosarul lui de penitenciar.” La adapostul acestei „confidentialitati” se pot ascunde multe abuzuri ale autoritatilor in favoarea infractorilor.

 4. Tudorele Talharele, sa visezi noaptea victimele astora care ies mai devreme. Ticalosule! Vierme cu bube! Nenorocitule, ai fost o eczema pentru tara asta.

 5. Și nu se poate reclasifica?! Cine e TT, în afara de mare smecher?!

 6. Sistemul FSN (PSD+PNL+PD) au făcut praf de-o țară întreagă. Nu vom reuşi să ne eliberăm de monstrul comunist decât printr-o răscoală adevărată. Uitați-o pe aia cu mersul la vot. Nu vedeți că USR a băut apă după Sistemul blestemat?

 7. Bubosule ti-ai luat la blesteme ca sigur o sa mori de cancer…fa un pustiude bine omenirii si spanzura-te

 8. Dacă Predoiu înăsprea Codul penal în loc să-l îmblânzească, poate că infractorii aceștia ar fi primit pedepse mult mai mari și în ciuda recursului compensatoriu ar fi ieșit mai târziu. Și Predoriu e vinovat în aceeași măsură ca abjecții T.Toader și Iordache

  • Bagi fitile vasilica fmm cu cateva luni in urma ciordache mitraliera nicolicea futeau justitia din toate pozitiile sau ai si uitat

 9. sa va f in gat de HOTI!! meritati imposcati pe strada!

 10. Multi necajitzi traiesc mai prost ca derbedeii astia, scarba infinita. Cica fac inchisoare, auzi. Muie PSD!

  • Bucurestenii n-au apa calda si caldura, sub conducerea inteleapta a cititoarei de prompter. Rudotel Toader nu declara Bucurestiul ca impropriu locuirii, si sa dea bucurestenilor compensatii?
   Sau doar puscariasii merita sa fie recompensati (pentru faptul c-au incalcat legile)?

 11. Autorul articolului dezinformează, din prostie sau, poate, din rea-credință.
  Recursul compensatoriu a fost abrogat, după cum se știe, zilele trecute. Potrivit dispozițiilor tranzitorii, de zilele socotite ca executate în baza recursului compensatoriu vor putea beneficia numai cei care se află în executarea pedepsei la data abrogării, deci și Dragnea, urmând ca cele 6 zile să se acorde pt. fiecare 30 executate efectiv până în momentul abrogării.
  Dragnea nu va beneficia însă de o reducere de 255 de zile (reprezentând 1/5 din pedeapsa de 3 ani și 6 luni), așa cum afirmă autorul articolului, ci de o reducere de 1/5 din cele 8 luni executate până în prezent, deoarece pentru restul pedepsei nu se va mai aplica recursul compensatoriu (el fiind abrogat). Rezumând, reducerea va fi undeva la 48 de zile (asta înseamnă 1/5 din 8 luni, pt. cei care nu au depășit clasa a III – a 🙂 ).

  Sănătate și bună-credință vă doresc !

 12. Catre g4media.ro cu referire la comentarii.
  Buna ziua.
  Daca veti continua sa nu administrati civilizat comentariile, veti strange pe site-ul vostru toti decerebratii natiei!
  Este inadmisibil sa tolerati astfel de dejectii! Astea nu sunt opinii, multe promoveaza nu numai jigniri ci si amenintari sau incitari la dezordine publica!
  Sper sa remediati aceasta situatie, nepublicand “comentariile” injurioase de sub “palaria” anonimatului!

  • Ai dreptate.
   Sunt foarte multe comentarii lipsite de cea mai mică urmă de bun simț. Spațiul virtual e universal recunoscut ca fiind mediul perfect de manifestare a lu’ dr. Jekyll și mr. Hide da’ nu fac eu teorie-aicea. Chesti însă e că chiar dacă tu-eu-noi nu cunoaștem identitatea reală a ăstora, comentariile lor sunt oglinda/identitatea lor.
   Și nu ai dreptate.
   G4media este un spațiu deschis și este, după umila mea părere, foarte bine așa. Cei reclamați de tine au un sigur scop: anume ca mizeria lor să fie cît mai mult împrăștiată. Nu ai de făcut decît un singur lucru: nimic! Adică să-i ignori ,,absolut”, chiar dacă te înjură de mamă. Și îi vei pedepsi ,,maxim”: fiindcă ori de cîte ori vor re-intra pe comentarii ca să vază cît li s-au întins dejecțiile, vor rămîne singurii care se scaldă în ele.
   P.S. Dacă sunt site-uri care cenzurează acest tip de mesaje, asta nu înseamnă defel că ,,gînditorii” aceia nu exista; ori asta înseamnă că respectivele site-uri ne prezintă pe ansamblu o realitate ciuntită.

 13. Actualul ministru sa-l reclasifice ca propriu.
  Si sa tina acolo toate jegurile corupte pe care le gazduieste!

 14. Il doare-n basca pe tudorel. Are cateva salarii, cateva pensii, cateva case, conturile pline, notariat. Ii ameninta pe tovarasi cu grupul de reflectie. Ce-i mai trebuie ? Viata vesnica !

 15. Pai depinde ce baza de calcul se foloseste. Daca se calculeaza 1 / 2 din total si abia DUPA aia se scad cele 1 / 5 zile, are de facut mai mult (691 de zile). Daca se scad intai cele 1 / 5 si DUPA aceea se scad 1 / 3, are, intr-adevar, de executat mai putin! EXISTA undeva instructiuni referitoare la metodologia de calcul?
  Pe de alta parte: inchisoarea nu poate fi reevaluata? Nu de alta – dar, d.ex., cei de la Galati dau shpaga ca sa fie mutati la Rahova 😛