G4Media.ro

Oficial DHL: Carantinele din China au un impact mai mare asupra lanţurilor…

Oficial DHL: Carantinele din China au un impact mai mare asupra lanţurilor globale de aprovizionare decât războiul din Ucraina

Carantinele din China au un impact mai mare asupra lanţurilor globale de aprovizionare decât războiul din Ucraina şi vor fi resimţite chiar şi după ce vor fi ridicate, a declarat şeful departamentului de transport de marfă al Deutsche Post DHL Group, Tim Scharwath, transmite Reuters, preluată de News.ro.

China a reînnoit restricţiile legate de Covid-19 în centrele economice majore, în martie şi aprilie, lovind producţia şi consumul şi sporind riscurile pentru părţi ale economiei globale puternic dependente de această ţară.

„După redeschidere, probabil că se vor forma blocaje în faţa porturilor din SUA şi Europa”, a declarat Tim Scharwath, adăugând că „va dura mai mult decât am crezut până când sistemul comercial se va normaliza din nou”.

El a spus că problemele lanţului global de aprovizionare vor continua probabil dincolo de sezonul crucial de cumpărături de Crăciun şi în anul viitor.

„China este bancul de lucru al lumii. Toate bunurile, de la high-tech la modă, sunt afectate de evoluţiile din Shanghai”, a spus Scharwath, adăugând că viteza cu care China ridică toate restricţiile va fi crucială.

Transporturile ajung în mod normal în Europa şi America de Nord încetul cu încetul, a spus Scharwath, adăugând că un potop de containere ar putea copleşi porturile dacă China nu va pune capăt blocajelor treptat.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Made in chaina-cel mai ieftin si copy paste.
    Ar trebui revizuita urgent politica europenilor,dar banu e ochiul….

    • adica tu ca si cumparatori o sa fii dispus sa dai de maine vreo 20-50% in plus pe alea care veneau din china sau se fac pe acolo? pe bune? nu cred ca e un fenomen de masa.

  2. Pica la fix asta pentru China. Un avertisment de genul „Mai usor cu pianu’ pe scari”, pentru ce ar insemna o confruntare deschisa cu China, „bancul de lucru al lumii”.

  3. Readusa industria inapoi in tarile de unde a placat. Din fericire, cred ca de data asta vom fi ceva mai norocosi din punct de vedere istoric, pentru ca unde credeti ca se vor construi tot felul de intreprinderi? Corect, Bulgaria, Romania, Polonia, etc.

  4. Nu e clar că există dublu atac asupra Occidentului?!