G4Media.ro

OFICIAL Anul universitar 2021-2022 să înceapă cu prezența fizică a studenților este…

OFICIAL Anul universitar 2021-2022 să înceapă cu prezența fizică a studenților este soluția majorității universităților – anunță Consiliul Național al Rectorilor, care cere Ministerului și reglementarea “blended learning” / Cîmpeanu anunță Hotărâre de Guvern cu o strategie integrată de prevenire a plagiatului

Majoritatea universităților și-a anunțat intenția de a începe cursurile, în toamnă, cu prezența fizică a studenților și profesorilor, anunță Consiliul Național al Rectorilor în concluziile lansate public după reuniunea de la Cluj din acest weekend. CNR solicită Ministerului Educației, în același timp, să reglementeze practicile de tip “blended learning” care s-au dovedit eficiente în perioada pandemică.

Conducerea CNATDCU a cerut revizuirea standardelor minimale pentru acordarea titlurilor științifice și didactice, solicitare care a fost confirmată de Ministerul Educației, se arată în rezoluția Consiliului Național al Rectorilor (CNR) pe care o puteți citi integral mai jos.

Ministrul educației le-a solicitat universităților “o implicare majoră, mult mai mare decât până acum, în depistarea erorilor produse în fiecare universitate din perspectiva propunerilor de acordare a titlului de doctor”. În plus, Sorin Cîmpeanu a cerut oficial “CNATDCU, în calitate de organism consultativ al ministerului, să formuleze un proiect de Strategie Integrată de Prevenire și Combatere a Plagiatului pe care Ministerul Educației să îl susțină la nivel de Hotărâre de Guvern. Pe baza unei “radiografii” a fenomenului, la nivelul fiecărei universități, se pot proiecta mai eficient mecanisme de prevenție și combatere a fenomenului de plagiatul”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Iar cu câteva zile de începerea școlii vom fi anuntați ca se începe online :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.