G4Media.ro

Oficial al Comisiei Europene: Reducerea de către Rusia a fluxurilor de gaze…

Oficial al Comisiei Europene: Reducerea de către Rusia a fluxurilor de gaze în Europa este „o acțiune extrem de necinstită” / „Vom adopta unele măsuri importante, dar ele vor fi temporare”

Reducerea de către Rusia a fluxurilor de gaze în Europa reprezintă o acţiune extrem de necinstită, a apreciat miercuri un oficial al Comisiei Europene, adăugând că planurile de a extinde folosirea cărbunelui în blocul comunitar sunt temporare şi obiectivele climatice rămân intacte, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Invadarea ilegală de către Rusia a Ucrainei a avut ca rezultat o situaţie de urgenţă în UE”, a afirmat Elina Bardram, director de afaceri internaţionale şi finanţare a eforturilor de combatere a schimbărilor climatice la Comisia Europeană, la Forumul energetic de la Bruxelles.

„În urma acestei acţiuni extrem de necinstite pe care o observăm la administraţia Putin în privinţa reducerii bruşte a fluxurilor de gaze de către Gazprom, vom adopta unele măsuri importante, dar ele vor fi temporare”, a spus oficialul, referindu-se la utilizarea cărbunelui.

Săptămâna trecută, livrările de gaze din Rusia prin conducta cheie Nord Stream au scăzut cu până la aproape 40% din capacitate, ceea ce a dus la creşterea preţurilor de referinţă la gaze în Europa. Guvernul german a anunţat deja o serie de planuri pentru repornirea termocentralelor pe bază de cărbune în ideea de a reduce dependenţa ţării de gazele naturale ruseşti.

„Obiectivele climatice ale UE pentru 2030 şi 2050 rămân intacte. Deşi temporar am putea extinde folosirea cărbunelui, pe termen lung direcţia este clară”, a declarat Bardram, care a condus delegaţia Comisiei Europene la negocierile privind mediul de la Paris.

Sursa foto: RAG via gazprom.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. UE trebuie să înțeleagă ce mizerie e Rusia.

  • A înțeles de mult, dar gazul nu are miros.

  • Waxereeee, nu mai e cu „slava hucraina”? Păi să fie oprit robinetul de tot în cinstea ciolovecilor naziști. „slava jeleu, slava batalionul azov”!

 2. Doar puțin a strâns Rusia robinetul si ne-am c*t pe noi aci in UE.
  Sa vezi milogeala de acum pana la iarna pentru un firicel de gaz.

  • la tine se simte! deja puti!

  • @andrei: negarea realității nu te ajuta la nimic.

 3. Dacă țări europene, inclusiv Comisia europeană critică reducerea, chiar sistarea mascată a livrărilor de gaze naturale de către Rusia atunci ce să credem? Pe de o parte vii și impui embargoul pe gazele rusești și pe de altă parte îi critici că nu livrează gaze.

  • Sancțiunile kamikaze.
   In plus panica creata a umflat preturile si astfel i-a umplut pe ruși de bani.

  • e mai nuantata treaba. nu ii critica ca nu livreaza ce le-au interzis. ci ca nu livreaza pt cei ce au platit.

  • Nu este nici o nuanța, gazele se plătesc după livrare rușilor.
   Este doar frica de frig, foame, șomaj, sărăcie in UE, unde se votează liber.
   Vezi Franța.

 4. În maxim 10 ani energia pe baza de combustibil fosil va fi istorie! Benzina și gazele vor fi cam ce este acum un telefon fix, il ții acolo ca să fie nu ca ți ar trebui. Rusia cu cracanel au informațiile astea și din aceasta cauza răscolesc lumea, doar doar o întârzia procesul. Rusia fără veniturile din petrol și gaze este la pământ.

 5. Noul limbaj de lemn neo-marxist bruxelez e de belea :)))))

  • Corect! Asta e miza invaziei. Rusia nu putea permite occidentului sa se decupleze treptat de la resursele lor. Mizează pe faptul că Occidentul va ceda sub frământările interne. Lui Putin ii este mult mai ușor să își țină poporul in lesă. Sa vedem cum vor rezista occidentalii mai spre iarna, sub presiunea inflației, crizei alimentare, energetice și a valului masiv de migrație ce se prefigurează dinspre Africa. Perspectiva nu arata bine pt occidentali ( Biden a topit tot capitalul de încredere iar Franța da și ea un semn cu alegerile ce tocmai s-au terminat ). Europa se ghidează după FED-ul american iar FED-ul și întreaga clasă politică americană servește exclusiv interesele oligarhilor și ale marilor companii. Dobânda de referință e mult în urma curbei inflației, pentru a nu supăra oligarhii. Grija lor e bursa, nu economia in sine. Poolimea e cea care trebuie să plătească prețul. Oligarhii și-au dublat averile in criza pandemiei și continuă să acumuleze și pe seama războiului. Ideea de a nu discuta cu Putin nu pare fezabilă. Ăștia care trâmbițați pe aici că Rusia e moarta și va colapsa economic, nu prea știți ce vorbiți. Vedeți mai bine pe unde se afla resursele necesare marii tranziții verzi și cam cine are întâietate la ele. Unchiul Sam, mare jucător la bursa, nu prea s-a îngrijit de aspectul asta. Tranziția verde e excelenta. Toți ne dorim sa respirăm un aer curat dar suntem pregătiți să obținem asta sacrificând tot ce am fost învățați să punem in vârful sistemului de valori? Nu se spune că Putin e de vina pt prețul carburanților, care trage inflația în sus. Războiul e un vector al acestei probleme dar Biden a declarat război industriei petroliere in timpul pandemiei și acum se milogește să sporească extracția. Cu ce sa o sporească? Aia din industrie s-au adaptat noii strategii verzi și și-au ajustat afacerile. Ne-am trezit după zeci de ani de propaganda consumerista și industrie bazată pe resurse a căror ardere prăpădește planeta sub noi și tot cei ce au adus-o in starea asta, vor sa fie in prima linie a profitului din salvarea ei

 6. Păi nu mai este cu sancțiuni?

  Sau atunci când mujicii ripostează nu mai este bine? E bine doar ce fac ei?

 7. Postacii sunt in delir 🤣
  Au primti un nou mesaj de distribuit: „In Europa e jale, e foamete, e saracie bla bla”.
  Felicitari sifi.liticilor! Ati mai primit cateva copeici si pe ziua de azi.

  • Nu sunt încă, dar vor fi la toamna, toate cele menționate + frig. Mult frig.
   Merry Christmas!

  • Si fake Melania clona e in delir azi 😆 🤣 😂 😹 😆 🤣 😂

 8. Când au jucat rușii cinstit?

 9. DOAR SANCTIUNILE NOASTRE SUNT CINSTITE!!!!

  :))))))))))))