G4Media.ro

Octavian Berceanu, după controalele Gărzii de Mediu la primăriile de sector şi…

Sursa foto: Ana Birchall / Facebook

Octavian Berceanu, după controalele Gărzii de Mediu la primăriile de sector şi firmele de salubritate: Unii dintre salubriştii aceştia nu au autorizaţie de mediu, doi dintre aceşti salubrişti nu au trasabilitatea deşeurilor

Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, anunţă că Garda de Mediu a controlat toate primăriile de sector din Capitală, dar şi firmele de salubritate care au contracte cu acestea, în urma verificărilor constatându-se că unele firme de salubritate nu au autorizaţie de mediu, iar două dintre acestea nu au trasabilitatea deşeurilor, transmite News.ro.

„Primăria trebuia să găsească operator, operatorul este salubristul. Am amendat şi Primăria şi salubristul în urma controalelor avute. Am refăcut chiar controlul, ca să nu existe suspiciuni cumva. Am controlat şi alte primării ale Bucureştiului, toate şase le-am controlat şi toţi şase salubriştii. Unii dintre salubriştii aceştia nu au autorizaţie de mediu, doi dintre aceşti salubrişti nu au trasabilitatea deşeurilor, le iau, dar unde le duc?”, a afirmat Octavian Berceanu, marţi seară, într-o emisiune la Digi 24.

El a menţionat că Primăria Capitalei trebuia să aibă un plan municipal de gestionare a deşeurilor, care timp de mai mulţi ani nu s-a făcut. Planul ar fi trebuit să prevadă cantitatea de deşeuri ridicată din sectoare, care sunt capacităţile de sortare şi depozitare, care sunt zonele în economie în care pot fi valorificate deşeurile. El susţine că la nivelul Capitalei nu există „sortatori dimensionaţi” pentru cantitatea de deşeuri ridicată, dar şi că nu este implementat principiul „plăteşti pe cât arunci”.

„Acum este un plan care e în etape, în dezbatere publică cred că e acum”, a adăugat Berceanu.

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu susţine că Garda de Mediu are „limitări” în ceea ce priveşte posibilitatea de intervenţie în relaţia dintre firmele de salubritate şi primării.

„Noi avem limite foarte mari, nu ne putem mişca pentru că nu ăsta a fost obiectivul creării Gărzii de Mediu acum nu ştiu câţi ani, în 2013, sunt limitat ca şi unelte în acest conflict, dau amenzi. (…) Eu trec în fiecare zi prin Sectorul 1, m-am săturat să văd, m-am săturat efectiv”, a afirmat Berceanu.

sursa foto: Ana Birchall / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Firmele de salubritate sunt o mafie. Un mecanism de scos bani din administratiile locale.
  33% din bugetul S1 mergea la mafia Romprest care apoi impartea banii clientelei inclisiv presa si activisti precum videochatista PSD.

  • procentul ala, de 33%, include restantele acumulate in mandatul anterior si raporteaza tot ce este de plata la bugetul anului curent. dar chiar si asa, la Oradea ar fi ~1% din bugetul local. nu include deszapezire si plata celor care preiau gunoiul de la firma de salubritate, doar serviciile de salubrizare. si in Bucuresti, aceiasi parte ar fi de 5 ori mai mare, cu restul ajungand pe la ~9% din bugetul actual. absurd de mult.

 2. Si, cum au obtinut acesti salubristi Contractele barosane cu Primaria capitalei si cu Primariile de sector?!
  Nu e greu de inteles!
  Jigodii, asa e toata tara…varza…

 3. Domnule ministru, se pare că ați fi un om care are toate țiglele pe casă, îmi permit a vă face o sugestie, și anume să implementați sistemul REP din Franța.

  • Pai Berbeceanu nu e ministru…

  • *Pai Berceanu nu e ministru (am corectat numele)

 4. Toata lumea le sare in cap actualilor . Tocmai astia care spun lucrurilor pe nume.
  Pai gunoaiele alea de prin port vin de un an,doi?
  Mai intrebati mai baieti si pe Rovana Plumb,Gratiela Gavrilescu cum s-a dezvoltat reteaua asta mafiota.