G4Media.ro

Oceanele au cunoscut cea mai caldă lună mai înregistrată vreodată

Sursa foto: Unplash / Abigail Lynn

Oceanele au cunoscut cea mai caldă lună mai înregistrată vreodată

Suprafața oceanelor a cunoscut cea mai călduroasă lună mai înregistrată vreodată, a anunțat miercuri serviciul european Copernicus, citat de Le Figaro.

„Temperaturile de la suprafața oceanelor au atins deja niveluri record, iar datele noastre indică faptul că temperatura medie pentru toate mările fără gheață în luna mai 2023 a fost mai mare decât în orice altă lună mai”, a declarat Samantha Burgess, director adjunct al Serviciului european Copernicus pentru schimbări climatice (C3S), într-un comunicat de presă.

A doua cea mai caldă lună mai la nivel global

În ceea ce privește temperaturile la nivel global, luna mai a fost a doua cea mai caldă înregistrată vreodată. „Luna mai 2023 a fost a doua cea mai caldă înregistrată la nivel global, în condițiile în care vedem că semnalul El Niño continuă să apară în Pacificul ecuatorial”, a adăugat Samantha Burgess. El Niño este un fenomen climatic natural asociat, în general, cu creșterea temperaturilor, creșterea secetei în unele părți ale lumii și precipitații abundente în altele.

Acesta a avut loc ultima dată în 2018-2019, lăsând loc unui episod La Niña deosebit de lung, de aproape trei ani, care are efectul opus, în special temperaturi mai scăzute. La începutul lunii mai, Organizația Meteorologică Mondială (OMM) a estimat că există o probabilitate de 60% ca El Niño să se dezvolte până la sfârșitul lunii iulie și de 80% până la sfârșitul lunii septembrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...